Házi őrizetbe kerül Pistorius

A kegyelmi bizottság csütörtöki döntése alapján a barátnője lelövése miatt elítélt Oscar Pistorius házi őrizetben töltheti a szabadságvesztéséből hátralévő időt.

A dél-afrikai paralimpiai és olimpiai futót 2014 októberében öt év börtönbüntetésre ítélték gondatlanságból elkövetett emberölés miatt. Pistorius barátnőjét, Reeva Steenkampot lőtte le. A sportoló végig azt vallotta, hogy álmából felriadva azt hitte, betörő jár a Pretoria elitnegyedében fekvő ház falai között, ezért lőtt a fürdőben tartózkodó barátnőjére.

Pistorius feltételezett szabadlábra, illetve házi őrizetbe helyezése már korábban is felmerült, Michael Masutha igazságügy-miniszter megvétózta ezt a törekvést. A tárcavezető arra hivatkozott, hogy idő előtti enyhíteni az olimpiai és paralimpiai futó büntetését. Elutasító döntést hozott, és Pistorius elmeorvosi kezeléséről is intézkedett. A sportoló 12 hónapot ült börtönben.

A paralimpikon jövő kedden kerülhet házi őrizetbe – írja a BBC. Mindeközben az ügyészség fellebbezését is tárgyalják majd november 3-án, amely azt kérte, gyilkossággal vádolják meg Pistoriust, és súlyosbítsák a büntetését.

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.