Halál a magyar kerítésnél

A kitelepítésre ítélt földikutyák után a vadvilág újabb tagja esett áldozatul a kerítésnek.

A földikutyák kapcsán már a kerítés ötletének megszületésekor felmerült, hogy a környék állatvilága nem tud majd alkalmazkodni a hirtelen felbukkanó akadályhoz. Ezt egy őz az élete árán bizonyította.

Akkor a Miniszterelnökség válaszolt a Hvg.hu megkeresésére az érintett nemzeti parkok (Kiskunsági Nemzeti Park, Kőrös-Maros Nemzeti Park) helyett. „Meglátásuk szerint a térségben nem jellemzőek a nagy testű védett fajok (farkas, hiúz, medve stb.), és a kisebb testű fajoknak várhatóan nem okoz problémát a kerítés. Az érintett Natura 2000 területen szerintük nincs olyan jelölő faj, amely élettevékenységét jelentősen befolyásolná egy kerítés építése, így azzal kalkulálnak, hogy nem kell az EU-hoz fordulni, és minden törvényi lehetőség adott az építkezéshez."  

Azóta a tömött zoknihoz hasonló rágcsálók evakuálásáról döntöttek, a kevésbé ritka állatok azonban maradtak, és a fenti fotó tanúsága szerint nem teljesítenek a Miniszterelnökség elvárásainak megfelelően. Az őznek a menekültekkel ellentétben nem sikerült átjutnia.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.