Gates simán lenyomta Zuckerberget

A Microsoft első embere elfogadta a Facebook-alapító kihívását és teljesítette Ice Bucket Challenge-t. Nem is akárhogyan!

Ahogy megírtuk, új jótékonysági őrület hódít az az Egyesült Államokban, amelybe a Facebook alapító Mark Zuckerberg is beszállt. A Ice Bucket Challenge célja felhívni a figyelmet az amyotrophiás lateralsclerosisban (ALS) szenvedő betegekre.

A meghívásos kihívás lényege, hogy az embernek egy vödör jéghideg vizet kell a fejére öntenie, az akciót levideóznia, majd feltöltenie valahová az interneten az ALS-sel kapcsolatos információkkal egyetemben. Aki megcsinálta, az megnevez három személyt, akiknek 24 órán belül szintén jeges vizet kell zuhintaniuk magukra, vagy adományt utalni az ALS Alapítványnak – persze a kettő nem zárja ki egymást.

Zuckerberg egyik kihívottja a Microsoft-alapító Bill Gates volt, akiről tegnap még azt hittük, nem fogja megtenni, maximum adományoz majd. (Ezt is megtette.) Ahogy a lenti videóból kiderül, tévedtünk és elnézést kérünk. Gates jó tech-szakemberhez és üzleti stratégához méltóan alaposan megtervezett mindent, és bitang jó marketingesei vannak.

Gates három kihívottja egyébként Chris Anderson a TED-től, az American Idol házigazdája, Ryan Seacrest és napjaink egyik legnagyobb IT-nagyágyúja, Elon Musk, a Tesla Motors elnöke, akiről korábban mi is írtunk.

A kihívás közben egyre magasabb szintekre emelkedik. Paul Bissonnette, kanadai profi jégkorong játékos helikopterről öntette magát nyakon, s mellé még ezer dollárt is átutalt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.