Merész ajándékot kapott hívétől Ferenc pápa

A katolikus egyházfő a hétvégén a dél-olasz városban tartott beszédet. Korábban azt mondta, egyszer úgy szeretne beülni egy pizzériába, hogy nem ismerik fel. Egy helyi pizzéria tulajdonosa ezért úgy döntött, saját kezűleg kézbesít egy pizzát a Szentatyának.

Ferenc Pápa eddigi legkeményebb hangvételű beszédét tartotta szombaton Nápoly hírhedt negyedében, Scampiában, amely az egymilliós dél-olasz város legsúlyosabb társadalmi problémáinak jelképe. Az egyházfő arra kérte a hallgatóságát, harcoljanak a szervezett bűnözés és a korrupt politikusok ellen.

A pápai látogatás miatt Nápolyban rendkívüli biztonsági készültséget léptettek életbe. Az utcákon háromezer rendőr és csendőr, a tetőkön mesterlövészek, a Nápolyi-öbölben pedig hadihajók biztosították Ferenc pápa védelmét.

Egy helyi pizzasütőnek azonban sikerült a Szentatya közelébe férkőznie nem mindennapi ajándékával. Enzo Cacialli különleges étel sütött a pápának: a nápolyi stílusú vékony pizza tetejére az Il Papa feliratot formázta, a sárga koktélparadicsomok pedig a vatikáni zászlót voltak hivatottak felidézni - írja a CNN.

A férfi akkor adta oda a pizzát a pápának, amikor az egyházfő pápamobiljával Nápoly utcáit járta. Ahogy a nyitott jármű a közelébe ért, Cacialli „Papa, Papa!” kiáltásokkal közeledett felé, gyorsan átadta a pizzát, amit Ferenc mosolyogva meg is köszönt.

Cacialli régi családi hagyományokra követett, amikor pizzakészítésre adta a fejét. Az olasz férfi apja állítólag még magának Bill Clintonnak is sütött pizzát, amikor az Egyesül Államok 42. elnöke Nápolyba látogatott 1994-ben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.