Fellebbezett kiadatása ellen a gyilkossággal gyanúsított román orvos

Fellebbezett a magyarországi kiadatása ellen a nyíregyházi gyilkossággal gyanúsított román orvos, így átadása a magyar hatóságoknak elhúzódhat.

A kolozsvári táblabíróság múlt pénteken jóváhagyta a magyar hatóságok kiadatási kérelmét, ugyanakkor 30 napos előzetes letartóztatásba helyezte a nagyváradi születésű orvost, Dan S.-t, aki tárgyalásán elismerte, hogy megölt egy nőt nyíregyházán múlt hét szerdán. A férfi viszont azt is közölte, hogy nem akar visszakerülni Magyarországra, ahol szerinte számtalan megaláztatásban volt része – írja a maszol.ro.

A kolozsvári táblabíróság szóvivője, Gheorghe Valentin Chitidean a lap érdeklődésére elmondta, az orvos hivatalból kinevezett ügyvédje megfellebbezte a bíróság döntését. Az ügy a bukaresti legfelsőbb bíróságra kerül. Jelenleg Dan S. a kolozsvári rendőrség fogdájában van, s a jogerős ítéletig várhatóan ott is marad. A szóvivő nem tudott arra a kérdésre válaszolni, hogy meddig húzódhat el a gyilkos fellebbezésének tárgyalása. „Ilyen esetekben szorosak a határidők, nem hiszem, hogy sokat kell majd várni a jogerős ítéletig" – magyarázta Gheorghe Valentin Chitidean.

A Maszol megkereste a nagyváradi orvos hivatalból kinevezett ügyvédjét is. Roxana Andreea Corda elmondta, hétfőn iktatta a fellebbezést a táblabíróságon. A fellebbezési határidő szeptember 8-án, csütörtökön jár le, az ügy pedig csak ezután kerül a legfelsőbb bíróságra. „A dosszié várhatóan jövő héten jut el Bukarestbe, és megjósolhatatlan, hogy mikorra tűzik ki az első tárgyalás időpontját" – magyarázta az ügyvéd.

Ha kiadják Dan S.-t, akkor ügyét magyarországi bíróságon tárgyalják majd, de börtönbüntetését Romániában kell letöltenie, ez volt ugyanis a kolozsvári táblabíróság feltétele a kiadatási kérelem elfogadásakor.

Ahogy azt mi is megírtuk, a román állampolgárságú tüdőgyógyász a megalapozott gyanú szerint augusztus 31-én délután három óra körüli időben behatolt egy családi házba a nyíregyházi Friss utcában és agyonlőtt egy 40 éves nőt, férjét pedig súlyosan megsebesítette.

A gyilkosságnak szemtanúi voltak a házaspár 7 éves ikergyerekei, egy kisfiú és egy kislány, akik ismerték az elkövetőt. Az asszony, akibe az orvos állítólag szerelmes volt, a helyszínen meghalt, az apát pedig életveszélyes állapotban szállították kórházba. Sajtóinformációk szerint a férfit megműtötték, de azóta sem tért magához.

A gyerekek jelenleg idősebb rokonoknál vannak. A kislány, aki az utcára kirohanva hívta fel egy arra járó szomszéd figyelmét a történtekre, állítólag még mindig sokkos állapotban van, a kisfiú viszont képes volt a nyomozás szempontjából hasznos információkkal szolgálni a rendőröknek.

A szökésben lévő gyanúsítottat a gyilkosság másnapján fogták el nemzetközi elfogatóparancs alapján egy kolozsvári motelszobában. Mint a rendőröknek elmondta, már arra készült, hogy végezzen magával.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.