Kolozsváron fogták el a nyíregyházi gyilkosság gyanúsítottját

Elfogták csütörtökön Kolozsváron azt a román orvost, akit a magyar rendőrség azzal gyanúsít, hogy előző nap Nyíregyházán rálőtt egy házaspárra, megölve az asszonyt, a férjét pedig életveszélyesen megsebesítette - adta hírül a román Digi 24 hírtelevízió.

Carmen Jucan, a Kolozs megyei rendőrség szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a nagyváradi férfit román idő szerint röviddel három óra után fogták el Kolozsváron a Constantin Brancusi utcában.

A magyar rendőrség kezdeményezésére a Nyíregyházi Járásbíróság európai elfogatóparancsot adott ki csütörtökön S. Dan 54 éves román férfi ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy augusztus 31-én, 15 óra körül Nyíregyházán egy családi házban lövéseket adott le az ott lakó házaspárra.

A nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, a férfit pedig életveszélyes sérülésekkel szállították a kórházba. Róla a Blikk még csütörtök reggel is azt írta, hogy meghalt, de a nyiregyhaza.hu a Jósa András Megyei Oktatókórház tájékoztatására hivatkozva azt írja, hogy a férfi életben van.

"Nem hivatalos információk szerint több órás életmentő operációt hajtottak végre rajta az intézmény Traumatológiai osztályán. Tudomásunkra jutott az is, hogy állapotát stabilizálták, de súlyos, életveszélyes sebesülést szenvedett, jelenleg gép lélegezteti" - írják. 

A gyilkosságnak szemtanúja volt két hét éves gyerek is, de nekik (fizikailag legalább is) nem esett bántódásuk.

A Népszabadság saját forrásból úgy értesült, hogy a férfi a Magyarországra költözését követően nyolc évig Kisvárdán volt főorvos. Éjt-nappallá téve dolgozott, minden ügyeletet elvállalt, hogy elég pénzt keressen a családjának. Volt is elég éhes száj otthon, ugyanis a gyanúsított több gyermekes családapa.

A bulvársajtó azt is kiderítette, hogy a nagyváradi születésű férfi a sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház tüdőgyógyász főorvosa.

A gyilkosság indítéka lapértesülések szerint szerelemféltés lehetett, S. Dan ugyanis többször közeledett a nőhöz, akit szerda délután, a folyamatos elutasítást nem bírván tovább elviselni, két iker gyermeke szeme láttára fejbelőtt. A 40 éves asszony is az egészségügyben dolgozott, a férfit a munkahelyén ismerte meg.

A másik áldozat, az asszony férje vállalkozó, aki a szomszédok elmondása szerint tavaly ősszel költözött családjával a Friss utcába.

A rendőrség közleményében azt írja, a gyanúsított egy MLB-257 forgalmi rendszámú Dacia Loggia típusú személygépkocsival menekült el a helyszínről. Ezzel szemben tegnap több helyen is megjelent, hogy a szemtanúk egy biciklivel menekülő férfit láttak.

A gyerekek is ismerték a gyilkost

A Nyíregyháza Televízió megtalálta és meg is szólaltatta azt a férfit, aki a két lövést gyerekek sikoltozását meghallva állt meg kerékpárjával a ház előtt, majd amikor meglátta az egyik kislányt, aki véres lábbal rohant ki az utcára, bement.

A tragédiát felfedező férfi is arról beszél, hogy a gyilkos kerékpárral érkezett. Mint elmondta, az apa és a gyerekek is tudták, hogy ki támadt rájuk, meg is tudták nevezni őt.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.