Végezni akart magával a nyíregyházi gyilkos

Egy kolozsvári panzióban találtak rá a rendőrök arra az öngyilkosságra készülő román orvosra, akit azzal gyanúsítanak, hogy szerda délután egy nyíregyházi családi házba berontva lelőtt egy házaspárt. Az asszony meghalt, a férj kómában van.

A Libertate román lap szerint a gyilkossággal vádolt orvos azt mondta a rendőröknek, hogy fél az életfogytiglantól, ezért le akarta lőni magát. A férfinél elfogásakor még ott volt a gyilkossághoz használt fegyver is – szemlézte a lapot a Blikk, mely úgy tudja, az áldozatok ikergyerekeit idősebb rokonok gondjaira bízták. A bulvárlap értesülései szerint a kislány olyan sokkban van, hogy a gyilkosság óta nem szólalt meg, de az ikertestvére fontos információkkal tudta segíteni a nyomozást.

Bár korábban a Blikk azt írta, hogy a gyerekek apja is meghalt, ezt később cáfolták. A férfin életmentő műtétet hajtottak végre, s azóta kómában van.

A bűncselekményt felfedező szomszéd csütörtökön a Nyíregyháza Televíziónak elmondta, hogy a férfi még magánál volt, amikor rátalált és el tudta mondani, ki támadta meg őket. A gyilkost a gyerekek is ismerték, orvoslátogatóként dolgozó édesanyjuk a munkahelyén ismerte meg. Úgy tudni, hogy a gyilkossággal gyanúsított S. Dan szerelmes volt nőbe, de érzelmei nem találtak viszonzásra.

A gyilkos autóval menekült el a helyszínről, a román rendőrök európai elfogatóparancs alapján fogták el Kolozsváron, ahol előzetes letartóztatásba került. Heteken belül kiadhatják Magyarországnak.

A Ripost.hu szerint S. Dan már a búcsúlevelét is megírta, de a rendőrök gyorsabbak voltak nála és nem volt ideje megölnie magát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.