Felkerült a netre, kivel lépett félre

Nagy bajban vannak azok, akik regisztráltak a hűtlenkedő házasoknak szánt társkeresőre, az AshleyMadsionra. A hackerek ugyanis beváltották korábbi ígéreteiket és nyilvánosságra hozták a felhasználók ellopott adatait.
Az Impact Team nevű hackercsoport még július közepén törte fel a népszerű félrelépős társkeresőt. Most közel 32 millió felhasználó adatait tették közzé, egy 9,7 gigabájtos adatcsomagban, amelyben az elmúlt hét évben végrehajtott hitelkártya-tranzakciók adatai mellett a felhasználók neve, lakcíme és telefonszáma is megtalálható.

BBC egyelőre nem tudott hozzáférni az adatokhoz, és nem tudta ellenőrizni azok hitelességét. A hackerek már júliusban is szivárogtattak ki titkos információkat, amit az oldalt üzemeltető Avid Life Media nagy erőkkel próbált eltüntetni az internetről. A cég együttműködik a bűnüldöző szervekkel is, mivel az adatlopás bűncselekménynek minősül.

Az Ashley Madison több mint ötven országban elérhető, és 37 millió felhasználója van. A cég mottója: „Az élet rövid. Lépj félre!" 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.