Mindenkiről kiderül, kivel lépett félre

Hackerek törték fel a hűtlenkedő házasoknak szánt társkereső, az AshleyMadsion.com oldalát, megszerezve a cég összes pénzügyi adatát és a 37 millió felhasználó személyes adatait is. A magát The Impact Teamnek nevező csapat azt mondja, ha az oldalt nem kapcsolják le, mindent nyilvánosságra hoznak.

A 37 millió felhasználóval büszkélkedő AshleyMadison felhasználóinak nevét, címét és szexuális preferenciáit, valamint a bankkártya-tranzakciók adatait is megszerezte az a hackercsoport, amely a közös hűtlenkedésre vágyóknak találkozási pontot nyújtó honlap leállítását követeli.

„Láttam a profilokat, mindegyik teljesen hiteles” – mondta Noel Biderman, a társkereső oldalt birtokló Avid Life Media ügyvezetője, aki megjegyezte, hogy belső ember állhat a hackertámadás mögött, olyasvalaki, aki nem a cég alkalmazottja, de hozzáfért a technikai eszközökhöz.

A hackerek a vállalat másik két, szintén leginkább alkalmi szexuális együttlétek megszervezésére specializálódott társkereső oldalát is feltörték, de a Cougar Life és az Established Men felhasználóinak adatai sincsenek biztonságban. Az eredetileg pumát jelentő cougar szót az amerikai szlengben a fiatalabb férfiakhoz vonzódó idősebb nőkre használják.

A hackerek 40 megabyte-nyi adatot szivárogtattak ki eddig, amelyet az Avid Life Media nagy erőkkel próbál eltüntetni az internetről. A nyilvánosságra kerülő információk alapján fény derült arra is, hogy az AshleyMadison által közel hatezer forintnak megfelelő összegért kínált teljes törlés csupán hazugság, a cég a pénz befizetése után is megtartja a kompromittáló adatokat.

Az Avid Life Media közleményében elnézést kért a „kellemetlenségért”. Mint írják, a hackertámadás csak egy a sok közül, melyeknek az utóbbi időben több nagy cég is áldozatul esett. A történtekkel kapcsolatban értesítették a hatóságokat, amelyek vizsgálatot indítottak az ügyben.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.