Erdélyi ízek: torockói rétes palacsinta

Egyszerűen elkészíthető és finom változat palacsintára. Tálaláskor hintsük meg porcukorral és kínáljunk hozzá házi szilvalekvárt, úgy az igazi!

Egyszerűen elkészíthető és finom változat palacsintára. Tálaláskor hintsük meg porcukorral és kínáljunk hozzá házi szilvalekvárt, úgy az igazi!

Elkészítés: Hozzávalók négy fő részére:
Az olajat, a tojást és a tejet összekeverjük egy nagyobb tálban.

A szódabikarbónát egy csészében a sóval és az ecettel elkeverjük, felhabosítjuk és az olajos tejhez adjuk.

Annyi réteslisztet adunk hozzá, hogy egy jól gyúrható tésztát kapjunk.

10 percet pihentetjük.

6-10 gombócot formálunk belőle (serpenyő méretétől függően).

Lisztezett deszkán rétestészta vékonyságúra nyújtjuk, majd összehajtogatjuk és 10 percet ismét pihentetjük.

Újból kinyújtjuk.

Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és a tészták mindkét oldalát pár perc alatt megsütjük. 2-3 darabonként érdemes egy kis olajjal megkenni a serpenyőt.

4 ek étolaj
1 tojás1 dl tej
csipet só
1 kk ecet
késhegynyi szódabikarbóna
kb. 1 (3 dl-es) bögrényi rétesliszt
nyújtáshoz: finomliszt

 További recepteket és étteremkritikákat talál Gasztro rovatunkban >>

A NO SALTY további ajánlatai 
Miccs
Erdélyi puncstorta
Kapros-ordás
www.nosalty.hu
Miccs Erdélyi puncstorta Kapros-ordás palacsinta További receptek >>

 

Torockói rétes palacsinta
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.