Erdélyi ízek: torockói rétes palacsinta
Egyszerűen elkészíthető és finom változat palacsintára. Tálaláskor hintsük meg porcukorral és kínáljunk hozzá házi szilvalekvárt, úgy az igazi!
Egyszerűen elkészíthető és finom változat palacsintára. Tálaláskor hintsük meg porcukorral és kínáljunk hozzá házi szilvalekvárt, úgy az igazi!
Elkészítés: | Hozzávalók négy fő részére: | |
Az olajat, a tojást és a tejet összekeverjük egy nagyobb tálban. A szódabikarbónát egy csészében a sóval és az ecettel elkeverjük, felhabosítjuk és az olajos tejhez adjuk. Annyi réteslisztet adunk hozzá, hogy egy jól gyúrható tésztát kapjunk. 10 percet pihentetjük. 6-10 gombócot formálunk belőle (serpenyő méretétől függően). Lisztezett deszkán rétestészta vékonyságúra nyújtjuk, majd összehajtogatjuk és 10 percet ismét pihentetjük. Újból kinyújtjuk. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és a tészták mindkét oldalát pár perc alatt megsütjük. 2-3 darabonként érdemes egy kis olajjal megkenni a serpenyőt. |
4 ek étolaj 1 tojás1 dl tej csipet só 1 kk ecet késhegynyi szódabikarbóna kb. 1 (3 dl-es) bögrényi rétesliszt nyújtáshoz: finomliszt |
További recepteket és étteremkritikákat talál Gasztro rovatunkban >>
A NO SALTY további ajánlatai |
|||
Miccs | Erdélyi puncstorta | Kapros-ordás palacsinta | További receptek >> |