Bunkerben tartotta rabolt „barátnőjét” a svéd horrordoktor

A Stockholm Kerületi Bíróság kedden tízéves börtönbüntetésre ítélte azt a svéd orvost, aki elkábított, elrabolt és hat napon át fogva tartott egy nőt vidéki bunkerében tavaly ősszel.

Martin Trenneborgot csak emberrablásban találták bűnösnek, mivel nem sikerült egyértelműen bizonyítani, hogy közösült áldozatával, miután elkábította.

A tízéves szabadságvesztésen felül a 38 éves férfinak 180 ezer svéd koronás (több mint 5 millió 900 ezer forint) kártérítést is kell fizetnie a nőnek, akinek elrablása után egy bizarr szerződést is átnyújtott. Ebben az áldozatnak különböző szexuális kívánságok (csókolózás, harmadik féllel való közösülés) kielégítését kellett vállalnia a fogva tartás idejének mérsékléséért cserébe, de a szabályok megszegése (szökési kísérlet, maszturbáció) pedig plusz éveket vont maga után.

A nő (aki a tárgyalásokon eltakarta az arcát és a haját) abban a bunkerben raboskodott hat napig, amit a férfi kifejezetten erre a célra épített, s amely kívülről pajtaépületnek látszott.

Szabadulását annak köszönheti, hogy miután a férfi megtudta, „barátnőjét” már a rendőrség is keresi, elvitte egy kapitányságra, ahol a nőnek azt kellett hazudnia: jól van, és önként ment el a férfival. A rendőröknek azonban gyanússá vált a nő viselkedése, négyszemközt is kihallgatták, így derült fény arra, hogy mit tett vele az orvos.

Peter Claesson ügyész az ítélethirdetés előtt az Aftonbladet svéd bulvárlapnak azt nyilatkozta: soha nem találkozott korábban olyan esettel, hogy valaki élettársi és szexuális kapcsolat céljából raboljon el egy nőt.

Trenneborg ügyvédje, Mari Schaub a védelmet arra építette, hogy a férfi nem szexuális ragadozó, csupán egy önértékelési problémákkal küzdő, magányos ember, aki barátnőt szeretett volna magának. „Még soha nem találkoztam ennyire önutáló és depressziós személlyel. Ez nem mentség arra, amit tett, de magyarázza azt” – nyilatkozta az ügyvéd kedd reggel, s hozzátette: védence továbbra is tagadja a szexuális erőszakot, az emberrablást viszont elismeri, és fel van készülve arra, hogy börtönbe kell mennie.

A megtört orvos a nőt a kihallgatásán „barátnőjének” nevezte, az áldozat viszont arról vallott, hogy folyamatosan rettegett attól, hogy meg fogja kínozni és végül meg is öli – írja a The Local.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.