Egy héten át kényszerítette szexre áldozatát a horrordoktor

Emberrablással, nemi erőszakkal és személyi szabadság megsértésével vádolnak egy orvost Svédországban. A férfi elkábított és elrabolt egy harmincas éveiben járó nőt, hogy kedvére kiélhesse rajta nemi vágyait.

A Daily Mail szerint az orvos tavaly szeptember 12-én stockholmi otthonában kábította el áldozatát a váliumnál tízszer erősebb, Rohypol nevű vényköteles nyugtatóval, amelyet eperbe rejtett. A Rohypolt a gyógyászatban műtétekhez használják, de erőszaktevők is be szokták vetni, mivel az áldozatot mozgásképtelenné teszi és eszméletvesztést, memóriakiesést is okoz.

Miután a nő elájult, a férfi megerőszakolta, majd kocsiba ültette és elhajtott vele a Stockholmtól 500 kilométerre fekvő Kristianstadba, ahol egy kifejezetten erre a célra készült bunkerbe zárta.

Az orvos egy héten át tartotta fogva a nőt, akit többször is megerőszakolt, és a nyomozás szerint arra készülhetett, hogy éveken át ott tartja fogva áldozatát, mert a bunker megépítése körülbelül öt évébe telhetett. A rejtekhelyen volt vécé, konyha és hálószoba, illetve egy kert, ahol a nő úgy levegőzhetett volna, hogy közben senki se lássa meg.

Az orvos alaposan megtervezhette az akciót, ugyanis beszerzett egy idős férfi és női maszkot az otthonától a bunkerig tartó útra. Gondoskodott fogamzásgátlóról, és teszteket végzett el annak kiderítésére, hogy áldozatának van-e nemi betegsége. Egy dologra nem készült csak fel: arra, hogy ő maga pánikrohamot kap.

A férfi tulajdonképpen saját magát adta fel a rendőrségen azzal, hogy amikor a nő lakásán járva rájött, áldozatát már keresik, elvitte foglyát a kapitányságra. Rá akarta venni az áldozatát, hogy vallja azt, önszántából tartott vele, de a nő mindent elmondott a rendőröknek. Támadóját szeptember 18-án letartóztatták.

A 38 éves orvos beismerte, hogy nyugtatót adott az áldozatának és az emberrablást is, azt viszont tagadta, hogy nemi erőszakot követett el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.