Elhagyhatja Bora Borát Nyíri-Kovács Patrícia és kisfia

Négy év fogság után végre elhagyhatja Bora Bora szigetét Nyíri-Kovács Patrícia és a kisfia, Noah, miután a magyar nő megkapta gyermeke felügyeleti jogát.

Noha Magyarországra egyelőre nem térhet vissza, már azt is jó hírnek tartja, hogy végre elhagyhatja gyerekével Bora Bora szigetét az a nő, akit négy éven át élt fogolyként a Franciaország tengerentúli területének számító Francia Polinéziában.

Férje, a koreai származású, francia állampolgárságú, japán neveltetésű Soo-Il Lee ugyanis 2011-ben odacsalta azzal, hogy hozzák rendbe házasságukat. A gyerekre, a 2008-ban született, magyar állampolgárságú Noahra tekintettel Patrícia elutazott. Megérkezésük után a férj azonban elvette útlevelüket, s titokban bejelentette őket Vaitapéra állandó lakosként, aztán 2012 áprilisában beadta a válókeresetet.

S noha a nő és családja szerették volna, ha a válóper Magyarországon lett volna, 2014 márciusában azonban a Fővárosi Bíróság jogerősen elutasította a beadványukat, a döntést május végén a Kúria is helybenhagyta.

„Kedves Család és Barátok! Végre majdnem négy év után először tudunk egy kis jó hírt közölni!! Megkaptam Noah felügyeleti jogát és elköltözhetünk Tahitire, ahol egy jó iskolába tud majd járni és végre sportolni, moziba/színházba járni, parkba menni.....Sajnos még haza nem mehetünk, de az lesz a következő lépés én hiszek és bízom benne!” – írja Facebook-oldalán hétfőn Nyírő-Kovács Patrícia.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter június 2-án sajtótájékoztatón arról beszélt, emberileg és jogilag tartható és vállalható megoldásra van szükség az ügyben, és emberileg csak egy megoldás elfogadható, ha a gyermek hazatérését Magyarországra minél előbb engedélyezik a francia hatóságok.

Elmondta, Nyíri-Kovács Patrícia francia férje bizonyítottan hamis papírokkal érte el a hatóságoknál, hogy a gyermeket tegyék egy kiutazásokat tiltó listára. Azt, hogy a papírok hamisak, a helyi hatóságok is elismerték, de fenntartják a kiutazási tilalmat a gyermek esetében – tette hozzá. A tárcavezető közölte, az ügyben Laurent Fabius francia külügyminiszterhez fordult, és ígéretet kapott a francia féltől, hogy június 22-én a Külügyi Tanács ülésekor közlik vele a megoldási lehetőségeket – írja az MTI.

 

 

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.