Cáfolják Lajcsi sirámait

125 napot töltött előzetes letartóztatásban Galambos Lajos, rémtörténetei azonban már bejárták a sajtót. Egy büntetés-végrehajtásban dolgozó a Borsban tételesen cáfolta a mulatós zenész néhány állítását.

„Kezdjük azzal, hogy már legalább egy éve nem létezik az a kifejezés, hogy négyes fokozatú biztonsági őrzés” – meséli a bulvárlap által megkérdezett bv-dolgozó. „A fokozott őrzést nem a börtöndolgozók találják ki jókedvükben, hanem azt bírósági végzés írja elő. Egyébként komoly oka van annak, hogy a börtönben ülő celebekre fokozottan vigyázunk. Az ő érdekükben történik ez, hogy testi és lelki sérülések nélkül megússzák a bent töltött időt.”

Lajcsi vasárnap szabadult, azóta már számos helyen panaszkodott a bent tapasztaltakról. Patkányok, poloskák és fokozott megfigyelés szerepeltek a beszámolóiban. Ez utóbbit a szakma ismerője inkább annak tulajdonítja, hogy a zenészt akarták megvédeni a többi fogvatartottól, nem Galambos különös veszélyességének. Lajcsi kétfős zárkáját kifejezetten barátságos lehetőségként említi a harmincfős előzetes zárkához képest. 

„Az előzetesre használt körletben van a legnagyobb esélye a rovarok előfordulásának. Itt a legnagyobb a forgalom, naponta jönnek-mennek a fogvatartottak, rühesek, bolhásak... Az intézmények azonban különös gondot fordítanak a fertőtlenítésre” – mondja a bennfentes.

Szintén légből kapott, hogy patkányok futkároznak az udvaron, ahol rabokat akasztottak.

„Rágcsáló viszont elő nem fordulhat, főleg nem a sétálóudvaron és környékén. Ez egyértelműen nem igaz. Ahogy tudtommal a Közép-dunántúli Országos Bv. Intézet székesfehérvári objektumában nem is akasztottak. Magyarországon a szegedi Csillag börtön volt a kivégzések helyszíne.”

A dolgozó szerint a büntetés-végrehajtás nem hagyja ennyiben a vádakat. A magyar celebek közül Stohl András körül volt hasonló botrány. A színész az öt hónapos börtönbüntetése alatt tapasztaltakat írta meg egy könyvben. Az emiatt indított pert azonban elvesztette a bv.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.