Bulikat terveznek a bérlők Oscar Pistorius házában

Az új bérlők egy - azóta priváttá tett - videóban tartanak rögtönzött idegenvezetést az olimpiai bajnok futó egykori házában, ahol Pistorius lelőtte barátnőjét, Reeva Steenkampet.

"Az itt történtek szellemében rendezzük majd be a házat, aztán meghívunk egy csomó embert" - vázolja terveiket a harminchárom éves David Scott. Huszonhárom éves üzlettársával, Kagiso Mokoapéval sörözgetve sétálnak a kétperces felvételen, amit maguk töltöttek fel a YouTube-ra - írja a helyi sajtó.

Oscar Pistorius 2013. február 14-én éjjel lőtte le barátnőjét, Reeva Steenkampet a fürdőszoba ajtón keresztül, mert betörőnek hitte. A sportolót öt év börtönbüntetésre ítélték. 

Scott a ház előtt azt az ablakot mutatta meg, ahol Pistorius azt hitte, hogy behatolt valaki a házba az épület előtt hagyott létrával. "Ha felmész oda, akkor megkérdőjelezed ezt a feltevést. Itt a legnehezebb bejutni a házba" - elemzi Scott. A videóban az említett ajtót és az azóta felújított fürdőszobát is bemutatják.

A bérlő meg is osztja elképzeléseit arról, mi is történt a két évvel ezelőtti Valenti-napon. "Volt már jó néhány barátnőm. Azon az éjszakán veszekedtek. Oscar barátnője azt csinálta, amit minden tipikus nő csinál a pasijával és megpróbálta átverni, és azzal, hogy neki amputálva van mindkét lába, még könnyebben áldozatul esett egy ilyen átverésnek."

"A férfi utánament, Reeva elfutott és magára zárta a fürdőszobát. A lány azt mondta, hogy telefonál valakinek, mire Oscar lelőtte" - vezeti le Scott.

Mokoape a felvétel végén biztosítja Reeva szüleit az együttérzéséről és elítéli Pistorius tettét. 

A két férfi azt tervezi, hogy bulikat tart a bűntény helyszínén.  

Anneliese Burgess, a sportoló családjának szóvivője bizarrnak nevezte a felvételt és nem kívánta a továbbiakban kommentálni.

A házat Louwtjie Louwrens bányászati tanácsadó vásárolta meg tavaly augusztusban. Bevallása szerint felesége két év múlva esedékes nyugdíjazása után költöznek ide. Az ingatlan megvásárlásakor már több, mint egy éve állt üresen.

Pistorius épp a kegyelmi bizottság döntésére vár, hogy a szabadságvesztéséből hátra lévő részt házi őrizetben tölthesse.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.