Receptek birsalmaszezonra
A birsalmából nemcsak sajt készülhet, hanem sütemény, krémleves, vagy akár ínyenc köret is.
Elkészítés: | Hozzávalók hat fő részére |
|
A birsalmákat/körtéket jól megmossuk. Negyedekbe vágjuk, magházukat éles késsel eltávolítjuk. (Hámozni nem kell, mert főzés után sokkal könnyebb lesz megtenni.) Egy lábasba tesszük a negyed birseket, felengedjük vízzel, belefacsarjuk fél citrom levét és puhára főzzük. Leszűrjük, és mindegyikről lehúzzuk a héjat. A gyümölcsöt botmixerrel pépesítjük. A birspürét vastag falú lábasban folyton kevergetve felmelegítjük és hozzáadjuk a cukrot. A maradék citrom levét hozzáfacsarjuk és az egészet sűrűre főzzük. Egy megfelelő méretű formát fóliával kibélelünk és beleöntjük a sűrű, forró masszát. Miután kihűlt és megszilárdult annyira, hogy tartja a formáját, kiborítjuk egy darab zsírpapírra és hűvösebb helyre tesszük, jó néhány napra (akár egy hétre is), vagy amíg rendesen ki nem szárad. |
4 db birs (birsalma vagy birskörte) 40 dkg kristálycukor 1 citrom leve |
További recepteket és étteremkritikákat talál Gasztro rovatunkban >>
A NO SALTY további ajánlatai |
|||
Pulykafonat birsalmával | Birsalmakrémleves | Birsalmás kosárkák | További receptek >> |