Receptek birsalmaszezonra

A birsalmából nemcsak sajt készülhet, hanem sütemény, krémleves, vagy akár ínyenc köret is.

Elkészítés: Hozzávalók hat fő részére
A birsalmákat/körtéket jól megmossuk. Negyedekbe vágjuk, magházukat éles késsel eltávolítjuk. (Hámozni nem kell, mert főzés után sokkal könnyebb lesz megtenni.)

Egy lábasba tesszük a negyed birseket, felengedjük vízzel, belefacsarjuk fél citrom levét és puhára főzzük.

Leszűrjük, és mindegyikről lehúzzuk a héjat. A gyümölcsöt botmixerrel pépesítjük.

A birspürét vastag falú lábasban folyton kevergetve felmelegítjük és hozzáadjuk a cukrot.

A maradék citrom levét hozzáfacsarjuk és az egészet sűrűre főzzük.

Egy megfelelő méretű formát fóliával kibélelünk és beleöntjük a sűrű, forró masszát.

Miután kihűlt és megszilárdult annyira, hogy tartja a formáját, kiborítjuk egy darab zsírpapírra és hűvösebb helyre tesszük, jó néhány napra (akár egy hétre is), vagy amíg rendesen ki nem szárad.

4 db birs (birsalma vagy birskörte)
40 dkg kristálycukor
1 citrom leve

 További recepteket és étteremkritikákat talál Gasztro rovatunkban >>

A NO SALTY további ajánlatai 
Pulykafonat birsalmával
Birsalmakrémleves
Birsalmás kosárkák
www.nosalty.hu
Pulykafonat birsalmával Birsalmakrémleves Birsalmás kosárkák További receptek >>

 

Birsalmasajt
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.