Bill Cosby elismert egy nemi erőszakot

Beismerő vallomást tett 2005-ben a többszörös nemi erőszakkal vádolt Bill Cosby. A bírósági dokumentumok szerint a színész gyógyszerrel kábított el egy nőt, majd megerőszakolta.

Cosby a Quaaludes nevű nyugtatót adta fiatal nőknek, hogy szexuális aktusra kényszerítse őket, ami – vallomása szerint – egy alkalommal sikerült is – állítja az Associated Press, amely hozzájutott a 2005-ös ügy bírósági dokumentumaihoz. A hírügynökség megjegyzi, hogy Cosby ügyvédei keményen harcoltak azért, hogy a papírok ne kerüljenek nyilvánosságra.

Bill Cosby 2005-ben beismerő vallomást tett.
Bill Cosby 2005-ben beismerő vallomást tett.
Lucas Jackson / Reuters

A hetvenhét éves komikust az egykori Temple Egyetem alkalmazottja, Andrea Constand perelte be. Bill Cosby bevallotta, hogy három és fél tabletta Benadryl nyugtatót adott a nőnek, hogy megerőszakolhassa. A színész ügye 2006-ig zajlott, zárt ajtók mögött. Ügyvédei nem akartak nyilatkozni hétfőn a régi üggyel kapcsolatban. Constand és Cosby végül peren kívül egyezett meg.

Bill Cosby-t 2014-ben több tucat nő vádolta meg azzal, hogy a színész partydroggal kábította el őket a szexuális aktus előtt. Először Janice Dickinson egykori szupermodell állt a nyilvánosság elé tavaly novemberben, hogy a hetvenhét éves színész harminc évvel ezelőtt megerőszakolta.

A komikus érdemben eddig semmit nem reagált az őt ért vádakra. A New York Postnak adott interjújában elmondta, nincsenek illúziói, csak azt reméli, legalább a „fekete média" objektív marad.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.