Angyalok védték az orlandói lövöldözés áldozatainak temetését

Fehér ruhába öltözve, hatalmas vászonszárnyakkal sorakoztak fel a Pulse klubban történt lövöldözés egyik áldozatának temetésén az orlandóiak, hogy megvédjék a gyászolókat a homofób tüntetőktől.

Christopher Leinonen temetésén feltűnt a mindössze negyven tagot számláló, de gyűlöletbeszédeiről és temetéseken tartott demonstrációiról híres helyi melegellenes csoport – írja a BBC. A szélsőségesek azonban közel 200 ellentüntetővel találták magukat szemben, akik kiterjesztett angyalszárnyakkal vagy szivárványszín esernyőkkel takarták el előlük az eseményeket, ezzel védve a gyászolók nyugalmát.

"A jelenlétünkkel mutatjuk ki a támogatásunkat az áldozatok családjának. Biztosítani szeretnénk őket arról, hogy összetartozunk” – magyarázza az egyik támogató, Suzanne Draper.

Az angyalszárnyakat nem most először vetik be a temetések nyugalmának védelmére. A jelmezeket az Orlandói Shakespeare Társulat jelmez- és díszlettervezőiből verbuválódott önkéntesek készítették, és először 1998-ban, Matthew Shepard, egy Wyomingban meggyilkolt meleg férfi búcsúztatásán tűntek fel.

A 32 éves Christopher Leinonen június 12-én hajnalban vesztette életét 48 társával együtt, amikor Omar Mateen besétált a Pulse melegbárba, és tüzet nyitott a szórakozóhelyen tartózkodókra. A 29 éves merénylő ezután elbarikádozta magát, és három órán keresztül tartotta a klubot és benne több tucat embert. A rendőrség végül egy páncélozott autóval betörte a bár bejáratát és a tűzharcban végzett a merénylővel is. Vele együtt 50-en haltak meg, és 53 ember sebesült meg a lövöldözésben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.