Angol ízek: Lemon curd

A lemon curd egy tojásos citromkrém. Angol specialitás, melyet jellemzően vajas kenyérre kenve fogyasztanak, de desszertekhez is használják. Egyszerű házilag is elkészíteni, csak tárolására nagyon figyeljünk oda (mivel tojásos!). Sütőpapírt tegyünk közvetlenül a krémre, úgy tegyük rá a tároló edény fedelét és mehet a hűtőbe.

Avagy tojásos citromkrém, angol specialitás, melyet jellemzően vajas kenyérre kenve fogyasztanak, de desszertekhez is használják. Egyszerű házilag is elkészíteni, csak tárolására nagyon figyeljünk oda (mivel tojásos!). Sütőpapírt tegyünk közvetlenül a krémre, úgy tegyük rá a tároló edény fedelét és mehet a hűtőbe.

Elkészítés: Hozzávalók négy fő részére:
A citromok héját lereszeljük, a levüket kifacsarjuk.

A vajat gőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk fokozatosan a felvert tojásokat, a cukrot, a citromok reszelt héját és levét.

Addig főzzük gőz felett, míg be nem sűrűsödik.

50 g vaj
100 g kristálycukor
2 tojás
2 közepes méretű citrom

 További recepteket és étteremkritikákat talál Gasztro rovatunkban >>

A NO SALTY további ajánlatai 
Angol reggeli
Cumberland-mártás
Cottage pie
www.nosalty.hu
Angol reggeli Cumberland-mártás Cottage pie További receptek >>

 

Lemon curd
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.