Angol ízek: Lemon curd
A lemon curd egy tojásos citromkrém. Angol specialitás, melyet jellemzően vajas kenyérre kenve fogyasztanak, de desszertekhez is használják. Egyszerű házilag is elkészíteni, csak tárolására nagyon figyeljünk oda (mivel tojásos!). Sütőpapírt tegyünk közvetlenül a krémre, úgy tegyük rá a tároló edény fedelét és mehet a hűtőbe.
Avagy tojásos citromkrém, angol specialitás, melyet jellemzően vajas kenyérre kenve fogyasztanak, de desszertekhez is használják. Egyszerű házilag is elkészíteni, csak tárolására nagyon figyeljünk oda (mivel tojásos!). Sütőpapírt tegyünk közvetlenül a krémre, úgy tegyük rá a tároló edény fedelét és mehet a hűtőbe.
Elkészítés: | Hozzávalók négy fő részére: | |
A citromok héját lereszeljük, a levüket kifacsarjuk. A vajat gőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk fokozatosan a felvert tojásokat, a cukrot, a citromok reszelt héját és levét. Addig főzzük gőz felett, míg be nem sűrűsödik. |
50 g vaj 100 g kristálycukor 2 tojás 2 közepes méretű citrom |
További recepteket és étteremkritikákat talál Gasztro rovatunkban >>
A NO SALTY további ajánlatai |
|||
Angol reggeli | Cumberland-mártás | Cottage pie | További receptek >> |