Ananászokat töltöttek meg kokainnal

Kétszáz kilogramm kábítószert foglalt le a rendőrség egy dél-spanyolországi kikötőben. A belügyminisztérium vasárnapi tájékoztatása szerint a drogot egy közép-amerikai ananászszállítmányba rejtették. Áprilisban banánba rejtettek kokaint a drogkereskedők.

A kábítószerrel töltött ananászok a legnagyobb dél-spanyolországi kikötőbe, Algericasba érkeztek hajóval. A gyümölcsszállítmány mintegy 10 konténernyi ananászt tartalmazott.

A belügyminisztérium szerint a drogot úgy rejtették el a gyümölcsökben, hogy kivájták annak húsát, leplezésére pedig sárga színű viaszt használtak.

Local spanyol kiadása megemlíti, hogy a szállítmány egy meg nem nevezett országból származik, de az két olyan spanyol cég megrendelésére érkezett, melynek vezetői kolumbiai szálakkal is rendelkeznek.

A spanyol rendőrség három embert már őrizetbe vett, és nem zárták ki a további letartóztatásokat.

Hasonló eset történt tavaly ugyanebben a kikötőben. Akkor 2,5 fél tonna kokaint rejtett egy Costa Ricából származó ananászszállítmány. Ez volt az eddigi legnagyobb drogfogás Spanyolországban.

A latin-amerikai drogkereskedők egyre ötletesebb módszereket találni ki a kábítószerek Európába csempészésére. Áprilisban banánszállítmánnyal érkezett drog Csehországba és Franciaországba. Párizsban a gyümölcsök majdnem kikerültek egy áruház polcaira.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.