Amerikai ízek: brownie és bagel
A brownie klasszikus amerikai süti, következésképpen tömény, csokis kalóriabomba, vagyis pont olyan, amilyennek lennie kell.
Klasszikus amerikai süti, következésképpen tömény, csokis kalóriabomba, vagyis pont olyan, amilyennek lennie kell.
Elkészítés: | Hozzávalók hat fő részére: | |
Vízgőz felett összeolvasztjuk a vajat és csokoládét, majd hűlni hagyjuk. A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük. A lisztet elegyítjük a dióval és a sóval. A kihűlt csokis-vajas keveréket hozzákeverjük a tojásos masszához, majd a lisztes-diós egyveleget is beleforgatjuk. Simára keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 27x18x3 cm-esbe) simítjuk a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 17 percig sütjük. Akkor jó, amikor a teteje már szilárd, belülről pedig sötét és ragacsos. |
18,5 dkg vaj 18,5 dkg étcsokoládé (min. 65 %-os) 3 tojás 15 dkg kristálycukor 1 ek vaníliás cukor 5,5 dkg liszt 5,5 dkg darált dió csipetnyi só |
További recepteket és étteremkritikákat talál Gasztro rovatunkban >>
A NO SALTY további ajánlatai |
|||
Bagel | Cobb saláta | New York cheesecake | További receptek >> |