Bosszúpornóval zsarolt, csúnyán ráfázott

Kevin Christopher Bollaert rengeteg, főleg megcsalt vagy elhagyott férfiaktól kapott kompromittáló fotókat és videókat töltött fel oldalára, amelyek eltávolításáért esetenként 250-350 dollárt kért.

A 28 éves nem férfi bosszúpornó-oldalán a tízezer nő engedély nélkül közzétett meztelen fotói mellé a nevüket és a Facebook-oldaluk linkjét is kiírta. A képeken és videókon szereplőktől pénzt kért, esetenként 250 - 350 dollárt, vagyis 68 és 95 ezer forintnak megfelelő összeget követelt, hogy eltüntesse a volt szeretőktől kapott felvételeket. Összesen körülbelül 30 ezer dollárt, vagyis nyolc millió forintnak megfelelő összeget keresett így. 

Betiltották a bosszúpornót

Az Egyesült Államok 16 államában már törvénybe iktatták, hogy szabadságvesztés jár azért, ha valaki egy régebbi házi szexvideóját vagy pikáns fotókat tesz fel a világhálóra, hogy elégtételt vegyen egykori partnerén.

Idén február óta már Nagy-Britanniában is bűncselekménynek minősül a bosszúpornó, és Skócia és Észak-Írország is hasonló jogszabály bevezetését tervezi.

"Olyan szinten megtört, hogy az leírhatatlan. Csupán szégyen és harag maradt bennem" - mondta a pénteki bírósági meghallgatáson a férfi egyik áldozata. A nő szavai hallatán a férfi könnyekben tört ki - írja a New York Daily News.

Kevin Christopher Bollaert apja a San Diegó-i bírósági tárgyaláson elnézést kért az áldozatoktól.  A férfit személyes adatokkal való visszaélés és zsarolás miatt ítélték 18 év börtönre - írja a CNN.

Az ügyészek szerint a Boallert bosszúszomjas volt, és élvezte, hogy gyötörhette a nőket.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.