15 millió dolláros kártérítést követel az órás fiú családja

Kártérítést követelnek a tizennégy éves Ahmed Mohamed ügyvédei, amiért a fiút letartóztatták azért, mert egy bombának látszó órával ment iskolába. A kis feltalálót és családját állítólag nagyon megviselte az etnikai és vallási hovatartozásuk miatti megkülönböztető bánásmód.
A család 10 millió dollárt (2,9 milliárd forint) követel Irving városától, 5 milliót (1,46 milliárd) pedig Ahmed egykori iskolájától. Emellett azt akarják, hogy a texasi városka polgármestere és a rendőrfőnök kérjenek bocsánatot az egész Mohamed családtól - írja a The Guardian. Az ügyvédek 60 napot adtak a követelés teljesítésére, vagy különben polgárjogi pert indítanak.

Ahmed Mohamed szeptemberben azzal vált híressé, hogy egy általa készített órát vitt be iskolájába, amit egyik tanára bombának hitt, és értesítette a rendőrséget. A fiút az őrszobára kísérték, ahol kihallgatták, majd szabadon engedték, iskolája azonban három napra felfüggesztette.

A szudáni származású fiú nagy hírnévre tett szert. Még Obama is meghívta magához a Fehér Házba.

Mohamed családja korábban is állította, hogy fiát csak muszlim származása miatt vádolták meg. A fiú otthagyta az iskoláját és Katarban kapott ösztöndíjat, ezért családjával jelenleg Dohában él.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.