Skype-on jön a matekóra

Videotelefon segítségével tanulhatnak egy eldugott indiai falu nebulói. Hetente egyszer a Skype internetes videotelefon segítségével tart matematika órákat egy mérnök a gyerekeknek.

Kivetítőn követhetik nyomon egy indiai falu diákjai azokat a matematika órákat, amelyeket egy Újdelhiben élő mérnök tart a gyerekeknek.

"A diákokat kezdetben teljesen elbűvölte a technika, mára már megszokták" - idézte fel a 34 éves mérnök, aki maga is a falu szülötte. Mint mondta, vidéken nehéz iskolába járni, serdülőként neki is 12 kilométert kellett biciklizni ahhoz, hogy eljusson a szomszédos város középiskolájába.

Az ötletet, hogy iskolát alapítanak 6-12 éves gyerekek részére, a "tanár úr" unokatestvére találta ki. Csandrakant Szing nemzetközi szintű oktatást akart biztosítani azon az isten háta mögötti településen, ahol akkor még villany sem volt. Az ötletgazda barátaival együtt állta a Csaitanja Gurukul nevű magániskola költségeit.

Áramfejlesztőket hozatott, kiképzett 16 helyi tanítót, majd a Skype segítségével szakembereket - köztük az unokatestvérét - kapcsolt be a munkába az ország minden részéből.

Az iskola tavaly nyílt meg 500 tanulóval. Ötvenen ingyen tanulhatnak, a többiek a szüleik pénztárcájától függő tandíjat fizetnek. A Skype-órák kötelezőek, hétvégén és esténként a hagyományos tanórák után tartják. Jelenleg hat tanár vesz részt a Skype-programban.

"Szeretem ezeket az órákat, jobban megértem a dolgokat. Én is mérnök szeretnék lenni, mint a tanárom" - vallotta be az internetes telefonon a 12 éves Pragia Parasar.

(Forrás: hirado.hu)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.