Segítene a bálnákon? Nézzen pornót!

Nem mindennapos, ám annál szórakoztatóbb akciót indított a PornHub. Az egyik legnagyobb online pornóoldal minden 2 ezer videómegtekintés után 1 centet ajánl fel a legveszélyeztetettebb bálnafajok megmentésére. Az akció február 29-ig tart, a pénzt a Moclips Cetological Society (MCS) állatvédő szervezetnek juttatják el.

Partra vetett ámbráscet
Partra vetett ámbráscet
Remko De Waal / Reuters

A PornHub-ot naponta 60 millióan látogatják, úgyhogy elég nagy összegekről lehet szó. A látogatók az oldalon egy számlálón követhetik, mennyi adomány gyűlt össze, hogy "a népek egy jó ügy érdekében üríthessék ki a tárat". A hír közlő IFLScience számításai szerint összesen 27 ezer dollár körüli összeg jöhet össze

"Nem az ember az egyetlen emlős, amely szórakozás céljából párosodik" - fogalmazott közleményében Ken Balcomb, az MCS elnöke. A cetfélék, delfinek és disznófelfin-félék egyaránt szexuálisan aktív élőlények, és fantasztikus társas életet élnek az egyszerű szaporodáson túl".

A szervezet kampányának célja, hogy megismertesse a közvéleményt a különleges állatok még különlegesebb szokásaival.

A PornHub választása alighanem szándékosan eshetett éppen a bálnákra. A kampányának ötletét- a bálnák gigantikus nemi szerveinek csodálata mellett - egy lefordíthatatlan szójáték adhatta: az adománygyűjtéssel többek között az ámbrásceteket (angolul sperm whale) és a hosszúszárnyú, avagy púpos bálnák megmentését lehet támogatni, utóbbi angol elnevezése (humpback whale) a szlengben a "háton lovaglás" kifejezésre hasonlít.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.