Még brutálisabb fizika

Megvan ez a napok óta futó reklám: a benga nagy merciből kikászálódó kopasz izomagy a fizika tanárának bocsánatáért esedez. A Spektrumon futó újabb ismeretterjesztő sorozat, a Brutális fizika felkonferálása ez a videó.

A „Brutális fizika”, a Spektrum saját gyártású műsora tavaly ősszel debütált, úgy tűnik sikerrel, mert idén ősszel egy még brutálisabb sorozat indult el. Brutális újdonság, hogy a fizika mellett idén a biológia és a kémia is bekerült a csatorna órarendjébe. A három Brutális sorozat arra vállalkozik, hogy láttassa a láthatatlant, eközben látványosan, közérthető nyelven mutassa be a bennünket körülvevő tudományt.

Az alapvető fizikai jelenségeket bemutató sorozat idén még több és még látványosabb kísérlettel készült. A kísérletek kitalálója változatlanul Härtlein Károly, a Budapesti Műszaki Egyetem Fizikai Intézetének tanára, a Kutatók Éjszakájának atyja, akit hallgatói csak „Magic Karcsi”-ként emlegetnek. Legfőbb küldetése, hogy pofonegyszerűen és érthetően mutassa be a fizika törvényszerűségeit – Magic Karcsit tavaly decemberben mi is alaposan bemutattuk olvasóinknak. Az októberi négy Brutális fizikát novemberben négy rész „Brutális Kémia”, majd négy „Brutális Biológia” követi.

A „Brutális kémia” szakértője és demonstrálója Nagy Gergő Zoltán fiatal doktorjelölt a Debreceni Egyetem Szerves Kémiai Tanszékéről. A „Brutális biológiá”-ban sokak által ismert arc kalauzol majd. Szerényi Gábor annak idején a közszolgálati televízió Repeta és Testi Mesék műsorainak állandó szereplője volt. Az érdi gimnáziumi tanár természetvédelmi táborok szervezése mellett kidolgozta a nyolcosztályos gimnáziumok biológia-tantervét. A három Brutális sorozat műsorvezetője Vályi István újságíró, a Totalcar internetes autós magazin munkatársa, akit még a veszélyes helyzetektől sem kímélnek a természettudományok mesterei.

Már a „Brutális fizika” első évadának témái is sok nézőt mozgattak meg. A dupla fadeszkán sértetlenül átlőtt hegyes grafitceruza, a középkori ostromgép, a robbanó festékszökőkút és olyan érdekességek, mint a spinglóc vagy a gyurmalin a televíziók rangsorában a hatodik helyre emelte a Spektrumot, a sorozat nézettsége a csatornaátlag négyszerese volt.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.