Technofile

Tíz deka Nokia okos

Olcsó érintőkijelzős mobilt dob piacra a Nokia, így a hagyományos gyártók közül először lép be ebbe a kategóriába. A C5-03 nem egyszerűen a már kapható C5 érintőkijelzős változata. 3,2 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, wifi és Bluetooth-kommunikációra is képes lesz, valamint mobil széles sávú modemként is használható. 13 milliméter vastag, a készülék tömege nem éri majd el a 100 grammot.

Opera Mobile

Hamarosan Android platformra is megjelenik az egyik legnépszerűbb mobilböngésző, az Opera Mobile. Egy hónapon belül elérhetővé válik a nagyközönség számára az új program, amely tömöríti az adatokat, azaz csökkenti az adatszámlát. Lehetséges, hogy az első kiadás még tesztverzió lesz.

Toshiba tablet

A Toshiba sem maradhat ki az év divatjából: bemutatták a Folio 100 modellt, amely egy teljes értékű androidos tablet, felvéve a versenyt a többi gyártó hasonló megoldásaival. Kijelzője 10,1 hüvelyk átlójú, valamivel nagyobb, mint az Apple iPad 9,7 esetében. Felbontása viszont azonos, 1024 × 600 pixel. Ez az androidos tabletek esetében standard is lehet, ami fontos az alkalmazásfejlesztőknek.

Terabyte-os Blu-ray

A TDK Tokióban mutatta be az 1 TB kapacitású Blu-ray-t. Mindezt 16 adathordozó réteg kialakításával érték el a korong oldalain, vagyis a lemez kétoldalú, összesen 32 réteggel. A legújabb, BDXL jelzésű Blu-ray-lemezek eseté ben egy oldalon maximum négy réteg helyezhető el. A TDK a korábbi összetevőknél jóval magasabb fényáteresztő képességű anyagot használt.

Revue, a Google TV

A Logitech múlt héten bemutatta első Google TV-set-top-box-modelljét, a Revue-t, amely 299 dolláros áron kerül a boltokba. Wifivagy normál kábelen csatlakozhat az otthoni hálózatra, ismeri az összes szabványt. Találni rajta HDMI be- és kimenetet, két infravörös portot, két USB-t és optikai csatlakozót is. Sávszélességigényéről nincs adat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.