Technofile

Romlandó tartalmak

Az elavult tartalmak okozta problémákra keres megoldást egy német kutatócsoport. Koncepciójuk alapján egy olyan rendszert fejlesztenek, amely kereséskor ki tudja szűrni a már nem aktuális tartalmakat, így a felhasználókat sokkal relevánsabb találatokhoz segíti. A rendszer arra is alkalmas lesz, hogy pl. a közösségi oldalakon felejtett régi és elfelejtett képek ne okozzanak munkahelyi és magánéleti problémát a készítőiknek.

Lefülelt hackerek

A spanyol rendőrség internetes nyomozócsoportja az amerikai Szövetségi Nyomozó Irodával (FBI) közösen a világ legnagyobb botnethálózatára csapott le, s az akció közben három gyanúsítottat vettek őrizetbe. A Mariposa (Pillangó) nevű botnet 190 országban összesen 13 millió kártevőkkel fertőzött számítógépet irányított. Tevékenysége a legnagyobb amerikai vállalatok több mint felét és több mint 40 nagyobb bankot érintette.

Törlendő forgalmi adatok

A német alkotmánybíróság első szenátusának tagjai úgy döntöttek, hogy a távközlési adattárolásról szóló törvény a jelenlegi formájában sérti az ország alkotmányát. A 2008-ban bevezetett távközlési adattárolási irányelvet így semmisnek kell tekinteni. Az eddig gyűjtött és jelenleg is tárolt telekommunikációs forgalmi adatokat az internetszolgáltatóknak és telefontársaságoknak azonnal meg kell semmisíteniük.

Arab letöltőportál

A napokban helyezték üzembe a közel-keleti régió első, legálisan működő letöltő portálját. A Shofha.com portál felhasználói DVD-minőségű tartalmakat – filmeket, videókat – tölthetnek le és kölcsönözhetnek ki. A weblapot üzemeltető Linkonline szándékai szerint olyan áron kínálja a hozzáférést, amely becsléseik szerint alacsonyabb a legtöbb, a régióban forgalmazott kalózlemez áránál.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.