Alpesi ellenfél, budakeszi csúcs

„Óriási feladat előtt áll a válogatott” – mondta Bernd Storck, míg Gera Zoltán kijelentette: „Az Eb-formánál is jobb teljesítmény kell”.


Ha olyan csúcsforgalom keletkezik péntek este a svájci tizenhatos környékén, amilyen tegnap délután négy és öt óra között a Telkihez közeli Budakeszin volt, akkor kevesebb gondja lesz a magyar labdarúgó-válogatottnak, mint amennyi a vb-selejtezők nyitányán, a Feröeren „elért” gól nélküli döntetlen alkalmával volt. Bernd Storck, honfitársaink német szakvezetője szerint azonban „óriási feladat” előtt áll a csapat, mert a svájci játékosok jó része a német Bundesligában futballozik, míg többen az angol Premier Ligában, illetve az olasz Serie A-ban játszanak, így érthető, ha – idézet a szövetségi kapitánytól – „alig kapnak gólt”.

Az ifjú Gera
Az ifjú Gera
Földi Imre / Népszabadság

Az Eb-n speciel kettőt szedtek be, és veretlenül estek ki, viszont – s ezt már mi tesszük hozzá – négy meccsen összesen hármat szereztek. Storck ezzel együtt kiemelte, hogy „a labda birtoklásában kitűnőek”,­ de azt is megjegyezte: „A magyar válogatott a kontinenstornán már bebizonyította, hogy versenyképes.”

A derűlátás jegyében az import tréner megemlítette: a keret labdarúgóinak fizikai mutatói „jobbak, mint Feröer előtt”, és kijelentette, hogy az előkészületek eddigi szakaszával „elégedett”. Ám elégedettnek lenni legelőbb pénteken lehet, ha egyáltalán...

Talán, ha beveti a Feröeren – sérülése miatt – hiányzó ifjú Gera Zoltánt, megnő az esély. A születési anyakönyvi kivonata szerint harminchét éves középpályás, aki az Eb-n (is) a magyar együttes legjobbjai közé tartozott, hétfőn a telki táborban azt mondta: megfiatalodott a megannyi pelyhes állú kerettag között. Majd komolyra fordította a szót: „A svájciakkal szemben nem Eb-forma, hanem annál is jobb teljesítmény kell. Az ellenfél a vb-selejtezők első fordulójában legyőzte az Európa-bajnok portugál csapatot, és a kontinenstornán a legjobb kiesők egyike volt. Abban bízom, hogy edzői stábunk ugyanúgy megtalálja a megfelelő taktikát, ahogyan a franciaországi csoportmérkőzések előtt, s akkor akár meglepetést is okozhatunk.”

Storck szintén az ellenfelet tartja favoritnak, ezért sem gondolkodik még a jövő hétfőn következő, lettek elleni selejtezőről, amelyet Rigában rendeznek. Egyelőre épp elég arra összpontosítani, ami ezen a héten vár a válogatottra...

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.