Beengedi majd a haverokat és vigyáz a gyerekre - Zuckerberg házi robotot épít

A Facebook alapítója nem csak a ház körüli teendők ellátására, hanem a munkájában is alkalmazná a mesterséges intelligenciát, amit most fejleszt majd.

"Szórakoztató intellektuális kihívás lesz" - mondja a milliomos a BBC cikke szerint. A robot természetesen a november végén született lánya, Max gondozását is megkönnyítené. "Megtanítom neki, hogy ismerje fel a barátaim arcát és engedje be őket, ha csöngetnek. Hogy jelezzen, ha bármi olyan történik Max szobájában, amit meg kell néznem, vagy figyeljen rá, ha távol vagyok." 

Zuckerberg Facebook posztjában osztotta meg az idei évre szóló személyes kihívását, ami egy "egyszerű mesterséges intelligencia" megépítése, valami olyasmié, mint JARVIS a Vasemberben. A közösségi oldal alapítója a tervek szerint folyamatosan beszámol majd az év során, hogy hogy áll a projekttel. 

Ami a Facebookot illeti, hozzátette, a rendszer segít vizualizálni az adatokat a virtuális valóságban és abban is, hogy jobb szolgáltatást nyújtson.

A beszámolók szerint egy, már létező technológiát használ majd fel, amelynek megtanítja, hogy felismerje a hangját, amin a parancsokat adja. Ennek segítségével irányíthatja majd az otthonában a zenétől a hőmérsékleten át a világításig mindent.

A közelmúltban a Facebook részvényeinek elosztogatásával nagy vihart kavaró harmincegy éves cégtulajdonos minden évben megfogad valamit. Korábbi személyes kihívása az volt például, hogy megtanul mandarinul, hogy kéthavonta elolvas egy könyvet és hogy minden nap találkozik egy új emberrel. Azt mondta, az idei kihívásában az is motiválja, hogy maga építhet valamit.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.