West Balkán: ''Egy csepp vér sem volt a padlón''

A rendőrség szerint kizárt, hogy késelés történt volna a West Balkánban. Az áldozatok soron kívüli boncolásának eredménye estére várható.

Nem találtak vérnyomokat a West Bankán szórakozóhelyen a BRFK bűnügyi helyszínelői - tudta meg a Népszabadság. "Egy csepp vér sem volt a szórakozóhely padlózatán és bútorain, így igen nagy valószínűséggel kijelenthető, hogy a West Balkán buliján szombat éjszaka nem történt késelés", közölte egy rendőrségi illetékes. Hivatalosan azonban várhatóan csak a boncolást követően nyilatkoznak majd a három fiatal lány halálának lehetséges okáról.

A rendőrség - mint megtuduk - a halál okát illetően azért nem nyilatkozik, mert a tatárszentgyörgyi fiaskó óta (amikor is a körzeti orvos és a rendőrök is benézték a lött sebeket, de végül csak a rendőröket fenyítették meg), hivatalos orvos szakértői vélemény nélkül nem foglalnak egyértelműen állást, még a laikus szem számára is egyértelmű esetekben sem.

A BRFK soron kívüli boncolást kért, ám a három áldozat patológiai vizsgálati eredményét legkorábban így is csak az esti órákban kaphatja kézhez a rendőrség.

A tragédia után gyorsan elterjedt, hogy a három lány késelés áldozata lett. Bár ezt a rendőrség és a mentőszolgálat is cáfolta, az internetes közösségekben makacsul tartja magát a tévhit.

Délutánra kiderült, valószínűleg maga a tragédiát okozó pánik is egy rémhír miatt tört ki. A bulit szervező Noise Night Life szerint több szemtanú és közelben tartózkodó állítja: akkor tört ki a pánik amikor a második szint fölött, ahol feltorlódott a sor, valaki felkiáltott, hogy "késelés". Valószínűleg emiatt indultak az emberek tömegesen a lépcsőn, a kijárat felé, és végül ez vezetett a tragédiához.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.