Visszavonta vallomását Vivien gyilkosa

K. Bálint az édesapjának vallotta be először, hogy ő ölte meg barátnőjét, Vivient, akit napokig eltűntként kerestek Budapesten. A lány holttestéhez és a gyilkos fegyverhez is a fiú vezette el a rendőrséget, most azonban mindent tagad.

Vivien barátja, Bálint akkor bevallotta a gyilkosságot, előbb az édesapjának, majd az ő győzködésének hatására a rendőrségen is jelentkezett. A Blikk információi szerint azonban a fiú visszavonta vallomását és mindent tagad. Akárcsak a családja, ő is azt állítja, hogy a lányt más valaki ölhette meg. 

A 20 éves Vivien a Liget Klubban bulizott a barátaival március 5-én este, majd egyedül indult haza a Népliget irányába. A térfigyelőkamerákon az Üllői úti buszpályaudvarnál lévő felüljárónál látszik utoljára. A kakucsi lányt egész Budapesten plakátokkal keresték, végül azonban csak a holtteste került elő. 

Bálint vette fel kocsijával a lányt, hogy hazavigye, ahogy előtte is gyakran tette. Valószínűleg ő várt rá az aluljáró alatt. A fiú szerelmes volt a lányba, aki azonban nem viszonozta érzéseit.

Valószínűleg egy emiatt kirobbant vita hevében esett neki a lánynak és szurkálta össze egy vadásztőrrel. A lány a helyszínen belehalt sérüléseibe. Holttestét Bálint az erdőbe húzta, a kabátjával és ágakkal letakarta. A kést és az áldozat táskáját a patakba dobta, majd hazament.

K. Bálint nagyapjának terepjárójában, amit aznap este használt a nyomozók vért és hajszálakat találtak. A fiút hazugságvizsgálatnak vetették alá, melyen megbukott. Ő vezette el a nyomozókat Vivien holtestéhez is, amit végül öt nappal az eltűnése után, március 10-én találták meg a Dabas melletti erdős területen.   

Népszabadságnak az esetről nyilatkozó szakértő elmondta, borderline személyiségzavarra utalhat a fiú viselkedése, aminek korábban is lehettek már előjelei.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.