Előzetes letartóztatásba került M. Vivien gyilkosa

A Budapest Környéki Törvényszék harminc napra elrendelte K. Bálint előzetes letartóztatását. A 20 éves kakucsi fiatalembert azzal vádolják, hogy március 5-én, a hajnali órákban megölte lányismerősét, a 20 éves M. Vivient, akit eltűntként keresett a rendőrség napokig.

Pénteken vezetőszáron vittek a bíróságra a gyanúsítottat, aki a sajtó munkatársait középső ujja felmutatásával üdvözölte - írja a BorsOnline.

A törvényszék szóvivője,Gyimesi Kinga az MTI-vel azt közölte: a gyanúsított nem fellebbezett, így a határozat jogerős.

Áldozata holttestét csütörtökön találták meg egy Dabas melletti erdőben. Pénteki sajtóinformációk szerint a terület a gyanúsított nagyapjának birtokához tartozik. Korábban több helyen azt írták, hogy K. Bálit megfojtotta Vivient.

Gyugyi Csilla, az előzetes letartóztatást indítványozó megyei főügyészség szóvivője pénteken újabb részleteket közölt a bűncselekményről.

A fiatalok az utóbbi hetekben több üzenetet váltottak egy közösségi oldalon. Március 4-én este a lány a barátaival szórakozott, hajnalban pedig telefonon találkozót beszélt meg a gyanúsítottal, ezért a férfi gépkocsival elment érte.
Elindultak Kakucsra, de mielőtt odaértek volna, a férfi a falu közeli erdőben megállította az autót, és vadásztőrrel többször megszúrta Vivient, aki sérüléseibe a helyszínen belehalt. A gyanúsított a lány holttestét az erdőbe húzta, és a kabátjával meg ágakkal letakarta. A kést és az áldozat táskáját a patakba dobta, majd hazament.

A fiatalembert csütörtökön órákig hallgatta ki a rendőrség. Tettét beismerte, bár sokáig tagadta és megpróbálkozott a hatóságok átejtésével is.

A Bors pénteki információi szerint K. Bálint terepjárójában (ami valójában a nagyapjáé) a nyomozók vért és hajszálakat találtak. A fiút hazugságvizsgálatnak vetették alá, melyen megbukott.  A lány holttestéhez végül ő vezette el a rendőröket.

Ahogy azt tegnap mi is megírtuk, Vivien és Bálint gyerekkori barátok voltak, általános iskolában egy osztályba is jártak. Ismerőseik szerint a fiú szerelmes volt a lányba, akivel régebben járt is egy rövid ideig.

Bálintnak a Facebook adatlapja szerint van (vagy nemrég még volt) barátnője. Bilkei Pál kriminálpszichológus lapunknak csütörtökön elmondta, hogy az elkövetés módja és a jelenleg rendelkezésre álló információk alapján a fiú borderline személyiségzavarban szenvedhet, amire a szélsőséges hangulatingadozás és az agresszív kitörés is jellemző.

A Blikk szerint a fiúnak drogproblémái is voltak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.