Villamos helyett busz a Blaha és a Moszkva tér között

Felújítják a Nagykörúton a villamos pályáját. Mától augusztus 19-ig pótló buszok járnak. Mégpedig magas lépcsős Ikarusok. A mozgásukban korlátozottakat két jegy áráért háztól házig viszik.

A nagykörúti villamospálya felújítása miatt mától augusztus 19-ig villamospótló autóbuszok szállítják az utasokat a budapesti Blaha Lujza tér és a Moszkva tér között.

Utasok szállnak le egy villamospótló autóbuszról az Oktogonnál lévő villamosmegállóban
Budapest, 2009. augusztus 1. Utasok szállnak le egy villamospótló autóbuszról az Oktogonnál lévő villamosmegállóban. Megkezdődtek, az augusztus 19-ig tartó felújítási munkálatok a nagykörúti villamospálya Moszkva tér és a Blaha Lujza tér közötti szakaszán. A vágányok felújítására azért van szükség, mert a legutóbb az 1990-es években végezték el ezeket a munkákat. A Combinók érkezésekor, 2006-ban a vágányokat nem újították fel, csak a megállókat. A beruházás teljes költsége 350 millió forint. MTI Fotó: Mohai Balázs

A villamosok helyett az utasokat magas lépcsős, csuklós Ikarus autóbuszok szállítják, amelyek hét közben csúcsidőben egy-két percenként, csúcsidőn kívül két-három percenként járnak. A villamospótlókra a Blaha Lujza téren, az Oktogonon és a Nyugati téren a 906-os éjszaki busz megállójában, a Jászai Mari téren a 91-es busz megállójában, a többi helyen a villamosmegállóban lehet felszállni.

A mozgásukban korlátozottak a BKV iránytaxi szolgáltatását vehetik igénybe, amely két vonaljegy áráért háztól házig viszi az utasokat.

A vágányok felújítására azért van szükség, mert a legutóbb az 1990-es években végezték el ezeket a munkákat. A Combinók érkezésekor, 2006-ban a vágányokat nem újították fel, csak a megállókat.

A sínek az ívekben és a közúti kereszteződésekben a nagyobb terhelés miatt hamarabb elhasználódnak, ezért a mostani felújítás során elsősorban a kereszteződésekben cserélik le a vágányokat.

Megújul a Rákóczi úti, az Aradi utcai és a Horváth utcai útátjáró, a Nyugati téri teljes vágányhálózat, a Jászai Mari tér és a Tátra utcai közötti szakasz, a Kisrókus utcai ív és a Moszkva téri kitérő is. A beruházás teljes költsége 350 millió forint.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.