Videó a grazi ámokfutóról

Levideózták, ahogy a grazi ámokfutó belehajt a tömegbe a zsúfolt sétálóutcán.

Megrázó videót hoztak nyilvánosságra a Twitteren a múlt heti ausztriai tömegszerencsétlenségről, mely során egy ámokfutó egy zsúfolt sétálóutcába hajtott Graz belvárosában. (A találatért köszönet olvasónknak, Krisztinának – a Szerk.)

Ahogy arról beszámoltunk, június 20-án kora délután egy 26 éves bosnyák származású osztrák férfi dzsipjével három embert halálra gázolt, amikor nagy sebességgel a tömegbe hajtott. Az incidensben 34-en megsérültek.

Az ámokfutó egy Jeep Cherokeeval gázolt, majd miután belerohant egy üzletbe, kiszállt, késsel kezdett hadonászni és többeket is megsebesített. Utána visszaszállt, és továbbhajtott a belvárosban, mielőtt letartóztatták volna.

Forrás: Twitter

Osztrák hírügynökségi jelentések szerint az ámokfutás a Zweiglgassén kezdődött, ahol az első halálos áldozatát szedte. A Grazbachgassén a férfi kiszállt a kocsijából, és késsel támadott az arra járókra, majd kocsiba vágta magát és továbbhajtott, száguldás közben két kerékpárost gázolva el. Egyre nagyobb sebességgel ment, a két másik halálos áldozatát már a Herrengassén ütötte el, aztán befordult a főtérre és a Scmiedgasséra, ahol az ottani rendőrőrs előtt aztán ellenkezés nélkül megadta magát.

Családi problémái miatt hajthatott a tömegbe

Az osztrák hatóságok az Interpol segítségével vizsgálják a grazi ámokfutó ausztriai és boszniai környezetét, ismerőseit és családját is kihallgatják, hogy megtalálják a férfi tettének okát. A bosnyák férfi lehetséges indítékairól itt olvashatnak részleteket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.