Veszélyeztetett állatok az Empire State Buildingen

Veszélyeztetett állatfajokról – többek között hópárducról, arany oroszlánmajmocskáról és óriás rájáról – vetítettek ki képeket szombat este a New York-i Empire State Building épületére. A kipusztulás veszélyére akarták felhívni a figyelmet, megjelent King Kong, illetve Cecil, a Zimbabwéban nemrég lemészárolt oroszlán képe is.

A nagy tömeget vonzó szombat esti esemény az első hasonló kezdeményezés. A szervezők szerint a maga nemében egyedülálló volt. A felvételeket azért vetítették az amerikai metropolisz egyik jelképének számító épületre, hogy a tömeges fajpusztulásra felhívják a figyelmet.

A rovaroktól a tengeri emlősökig összesen 160 fajt  bemutató vetítésen látható volt a Zimbabwében nemrég megölt oroszlán, Cecil 106 méter magas képmása, valamint az épületre felmászó King Kong árnya is.

A helyi idő szerint este 9 és éjfél között negyedóránként ismétlődő nyolcperces vetítést a Discovery Channel decemberben kezdődő új sorozata, a fajpusztulásról szóló Racing Extinction beharangozó kampánya részeként szervezték, a képek húsz háztömbnyi távolságból is fényképezték.

A Projecting Change on the Empire State Building néven most útnak indított projekt szülőatyja Louie Psihoyos, aki 2009-ben Oscar-díjat nyert az egyik dokumentumfilmjével, Az öböllel, amely azt mutatja be, hogyan mészárolnak le minden évben húszezer delfint a japán partoknál.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.