Vasárnap kiderül, lenyomja-e Taylor Swift Beyoncét

Augusztus 30-án éjszaka osztják ki Los Angelesben a Music Television videoklipekért járó díjait. A hagyományosan botrányoktól hangos eseményen, az MTV Video Music Awardson már a jelölések kihirdetésekor állt a bál.

A 32. alkalommal megrendezett esten fellép többek között Pharrell, Demi Lovato, The Weeknd, Tori Kelly, A$AP Rocky, a Twenty One Pilots, Macklemore és Ryan Lewis, Justin Biebert és Nicki Minajt. Az MTV Video Music Awardst a fiatalok Super Bowl-jának is nevezik az amerikaifutball-bajnokság döntőjéhez, az amerikai televíziózás legnézettebbnek számító műsorához hasonlítva az eseményt.

Az est háziasszonya ez alkalommal Miley Cyrus lesz. Az egykori Hannah Montana olyan elődök nyomába lép ezzel, mint Eddie Murphy, Ben Stiller, Jack Black vagy Bette Midler és Dan Aykroyd – utóbbiak az első alkalommal vezényelték a műsort. A rendezvénynek a Los Angeles-i Microsoft Arena ad otthont. 

A legtöbb jelölést besöprő Taylor Swift 10 kategóriánal izgulhat. Ed Sheeran és Kendrick Lamar 6, illetve 4 alkalommal remélheti, hogy megkapja az ezüst űrhajós figurát. 

Az indulatok már a jelöltek júliusi kihirdetésekor fellángoltak. Nicki Minaj ugyanis tett néhány keserű megjegyzést a szakma rasszizmusára. A legtöbb jelölést kapó Swift pedig azt hitte, őt támadja. Végül sikerült aránylag civuilizált hangnemben lezárniuk a vitát, olyannyira, hogy a szőke énekesnő megígérte, hogy ha ő nyer, kolléganője is vele áll majd a színpadon.

Ez estnek magyar vonatkozása is van. George Ezra Budapest című száma és klipje ott van a legjobb új előadónak járó díj jelöltjei közt. 

Ilyenkor adják át a Michael Jackson Életmű-díjat, amelynek idei várományosa Kanye West. Neki a találgatások szerint neje, Kim Kardashian és lányuk, North West adja át az elismerést, a tavalyi díjazott, Beyoncé ugyanis férjétől, Jay-Z-től és lányuktól, Blue Ivy Cartertől vehette át. 

A VMA díjkiosztók a sajtónak is bőven adnak beszédtémát. 2003-ban Madonna itt csókolózott Britney Spearsszel és Christina Aguilerával. 2010-ben Lady Gaga nyers húsból készült ruhával jelent meg a rendezvényen, 2013-ban Miley Cyrus twerkelése tette megkerülhetetlenné az estét.

A VMÁ-t Magyarországon az MTV-n vasárnap hajnali kettőtől adják élőben, az azt követő hétfő este pedig megismétlik. 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.