Botrányok után most tágasabb kórtermeket ígérnek a Merényiben

Jobb körülményeket és tágasabb kórtermeket ígér a nyáron botrányba keveredett Merényi Gusztáv Kórház pszichiátriáján. Péterfi Judit az ATV Esti Start című műsorában dr. Gazdag Gáborral, centrum vezető főorvosával beszélget az eddig történtekről és a változásokról.
– Sajnos az utóbbi időben nagy nyilvánosságot kapott a pszichiátriai osztály. Ez a személyzetet is eléggé megviselte – mondta az ATV-nek dr. Gazdag Gábor főorvos.

Július végén lapunk is beszámolt róla, hogy év elején az ombudsman munkatársai milyen körülményeket találtak a Merényi Gusztáv Kórház pszichiátriáján. A jelentésben leírták, hogy az egyik WC-ből például ömlött a szennyvíz, a mennyezet több helyen is beázott, a vécékben és fürdőhelyiségekben alapvető tisztálkodási szerek hiányoztak, az egyik beteget pedig a radiátorhoz rögzítették. Az ombudsman szerint a zárt osztályon talált körülmények embertelenek, megalázóak. Felmerült az is, hogy az osztályt bezárják, ami végül nem történt meg. A kórház egy fegyelmivel megúszta.

Hamarosan felújítják a lepukkant épületet

A főorvos szerint a kikötözés éppen, hogy a beteg érdekében történt. Ha a beteg úgymond veszélyeztető magatartást mutat, akkor a jogszabály szerint felszólítják, ha ez nem segít, akkor kikötözhetik.

A botrány ezzel azonban nem ért véget, mert később az egyik beteg halálra verte társát, egy másik esetben pedig az egyik kezelt kiugrott az ablakon. A főorvos szerint a törvény nem írja elő, hogy rácsok kellenek az ablakra, ők azonban mégis tettek rá. Igaz, egy kis rés maradt, amin nem gondolták volna, hogy bárki ki tud ugorni.

A Merényi Kórház most úgy próbál javítani hírnevén, hogy negyvenmilliót költenek az épületre. Tágasabbak lesznek a kórtermek, kifestik és felújítják a vizesblokkokat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.