Újabb spanyol torreádorok pózoltak bikával és gyerekkel

Több neves spanyol torreádor tett közzé olyan fényképet az interneten, amelyen kisgyerekével látható az arénában, így fejezve ki szolidaritását kollégájával, Francisco Rivera Ordonezszel, akire kritikák össztüze zúdult a napokban egy hasonló fotó publikálása miatt.
A nagy port kavart fényképen az látható, amint a 42 éves torreádor öt hónapos kislányát a karjában tartva gyakorolja a viadalt egy fiatal bikával az arénában. "Carmen debütál, ő az ötödik generáció a családban, aki megvív a bikával" - írta az Instagram-oldalán megjelent kép alá, amelynek hatására nemcsak kritikákat, de életveszélyes fenyegetéseket is kapott, ráadásul a sevillai ügyészség is bejelentette, hogy vizsgálatot indít a gyermek védelme érdekében.

 

A vihart kavaró fotó
A vihart kavaró fotó
Instagram

A spanyol torreádorvilág azonban kiállt Rivera mellett. "Mi a probléma azzal, hogy megtanítunk egy szakmát a gyerekeinknek, amit szeretünk és ami tele van értékekkel?" - reagált Twitter-oldalán Manuel Díaz, aki a spanyol bikaviadalok egyik igazi sztárja.
Több társával együtt ő is közzétett olyan fotót, amelyen kislányával szerepel az arénában gyakorlás közben.
A spanyol torreádorok uniója egy támogató közleményt adott ki, amelyben leírják, hogy ezt a tradíciót csaknem minden torreádor átélte.

Rivera mellett kiállt felesége, Lourdes Montes is.

Az ügyben megszólalt Alfonso Alonso spanyol egészségügyi, szociális és esélyegyenlőségi miniszter - mint a gyermekvédelem felelőse - aki szerint semmilyen körülmények között nem fogadható el a kiskorúak veszélyeztetése, de úgy látja, hogy ebben az esetben elég a torreádor figyelmeztetése. Azt is mondta, hogy Riverának nagy tapasztalata van, ezért ez a helyzet mégsem olyan, mintha bárki más tenné ugyanezt.

A torreádor, aki az egyik legjelentősebb spanyol torreádordinasztiából származik, az őt ért támadásokra válaszul arra kért mindenkit, hogy tisztelje a hagyományokat. Leírta, hogy nagyapja ugyanígy bevitte az arénába az édesapját, és publikálta azt a mintegy negyven évvel ezelőtti fényképet is, amelyen ő látható gyerekként szintén torreádor édesapja karjaiban viadal közben. Francisco Rivera Ordonez apját 1984-ben, 36 évesen egy bika ölte meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.