Nekiestek a sztárnak azért, amit a gyerekével csinált

Sokak szerint felháborító képet posztolt magáról az Instagramon egy híres spanyol bikaviador. Francisco 'Fran' Rivera Ordonez azzal védekezik, hogy ő csak azt tette a lányával, amit vele is megtett az apja.

Carmen még csak öt hónapos
Carmen még csak öt hónapos
Instagram

A képen az látható, ahogy a 42 éves, kétgyermekes Fran kisebbik lányával, az öt hónapos Carmennel a karjában hergeli a sebzett bikát az arénában. A képnek Rivera azt a címet adta, hogy Carmen debütálása, és állítja, az apja annak idején őt is ilyen fiatalon vitte az arénába.

A bikaviador elmondása szerint megtette ezt nagyobbik lányával, Cayetanával is, mivel szeretné, ha gyermekei részesei lennének a több generáción átívelő családi hagyománynak. Riverának az apja, a nagyapja és a dédapja híres matador volt. Ernest Hemingway a dédapáról, Cayetano Ordonezről modellezte a fiatal, tehetséges matadort, Pedro Romerót, aki híres 1926-es regényének, A nap is felkelnek egyik szereplője. A nagypapa, Antonio Ordonez szoros barátságit ápolt Hamingwayjel és Orson Wellesszel is, akinek a hamvait az Ordones-birtokon temették el.

Persze Francisco nem csak érdekes családi háttere miatt oly népszerű hazájában. A jóképű, általában David Beckhamhez hasonlított férfi a spanyol nők egyik kedvence, és rendszeresen foglalkoznak vele a pletykalapok is.

Ám az idők változnak, és változott a bikaviadalok társadalmi megítélése is, pláne, ha egy öt hónapos csecsemőt is bevonnak a véres hagyományokba.

Az Instagramon több mint 57 ezer követővel rendelkező Francisco rengeteg kritikát kapott a fotó miatt, a legtöbben a gyermekéért aggódnak, de a bikaviadalokat betiltatni akaró állatvédők is megtalálták. A képen egyébként nem egy kifejlett bika látható, ez a példány még nagyon fiatal, úgynevezett vaquilla.

Családi hagyomány
Családi hagyomány
Instagram

Hogy bizonyítsa a helyzet ártalmatlanságát, a viador mutatott egy régi képet is rajongóinak, melyen ő és az édesapja látható hasonló helyzetben. Az idősebb Francisco Rivera egyébként 1984-ben, mindössze 36 évesen halt meg egy bika szarva által, és fia is majdnem otthagyta a fogát tavaly augusztusban Huescában, amikor egy állat átdöfte a gyomrát. Rivera életét a gyors orvosi beavatkozás mentette meg; két és fél órán át műtötték a bikaviadal helyszíne mellé kihelyezett tábori kórházban – írja a Daily Mail.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.