Újra magyar honlapot törtek fel az IS nevében

Ma kora délután ismeretlenek feltörték az Iszlám Állam nevében az egyik magyar szállásközvetítő honlapját. Az üzemeltető cikkünk megjelentekor már elérhetetlenné tette az oldalt.

„Meghackelve az Iszlám Állam által. Mindenütt ott vagyunk.” Ez a szöveg volt olvasható fehér betűkkel, fekete háttéren az olcsoszallas.hu weboldalon szerda kora délután. A hackertámadáshoz ugyan azt a „dizájnt" használták, amit március 9-én a krakkói Szalézi Önkéntes Misszióközpont (SWM) honlapján, illetve múlt hét pénteken a szegedi Apertúra internetes magazin esetében.

Ahogy azt korábban mi is megírtuk, március 10-én a Pécsi Kistérségi Társulás és a pécsi Zengő együttes honlapján is megjelent a szunnita szélsőséges szervezet logója.

Az olcsószállás.hu vezetője telefonos megkeresésünkre elmondta, hogy fogalmuk sincs, ki törte fel a weboldalukat, de minden szempontból ők a kárvallottjai az akciónak. A weboldal a közeljövőben nem lesz elérhető, mivel a mai akció miatt egy újabbat fejlesztenek. Arra a kérdésünkre, hogy tesznek-e feljelentés, azt a választ kaptuk, hogy gondolkodnak rajta, de nem biztos, mivel ez a „kabátlopás tipikus esete", vagyis a felelős úgy sem lesz meg, ők pedig nem akarnak feleslegesen szaladgálni a rendőrségre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.