Túlsúlya miatt nem dolgozhat Új-Zélandon egy szakács

Albert Buitenhuis és neje 2007-ben költözött Christchurch városába. A férfi akkor 160 kilogramm volt, ez azonban nem gátolta abban, hogy munkát kapjon. Most 30 kilogrammal könnyebb, de kirúgták, mondván túlságosan nagy egészségügyi kockázatot jelent a szigetországnak.

A szakács és neje Dél-Afrikából érkezett Új-Zélandra 2007-ben. Munkavállalási engedélyét azóta minden évben meghosszabbították, idén májusban azonban elutasították, arra hivatkozva, hogy "nincs az elfogadható egészségügyi normáknak megfelelő állapotban" - írja a BBC.

Albert Buitenhuis és neje nem értik a történteket. Mint mondják, eddig soha semmi gondjuk nem volt, az elmúlt esztendőkben senki még csak szóvá sem tette a férfi túlsúlyát, pedig korábban 160 kilót nyomott, azóta fogyott is, leadott 30 kilogrammot. A pár fellebbezett a döntés ellen.

A brit portálnak a bevándorlásügyi hatóság egy illetékese azt nyilatkozta, Buitenhuis túlsúlya komplikációk egész sorának jelentős mértékű kockázatát hordozza magában, beleértve a cukorbetegség, a krónikusan magas vérnyomás és a szívbetegség rizikóját.

"Fontos, hogy az összes bevándorló elfogadható egészségi állapotban legyen, és csökkentse az új-zélandi egészségügyi rendszerre rótt terheket."

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.