Tömegek várnak Bud Spencer koporsója előtt

Nyitott koporsóban ravatalozták fel a filmsztárt Rómában. Az óriási tömegre tekintettel hamarabb kinyitották a helyiség kapuit.

Bud Spencert, eredeti nevén Carlo Pedersolit a római városházán ravatalozták fel, ahol rajongói is leróhatták tiszteletüket csütörtöki temetése előtt - írja a hvg.hu. A színész, aki korábban vízilabdázó volt, majd belekóstolt a politikába is, hétfőn hunyt el. 

A ravatal mellett a színész szülővárosának, Nápolynak a címere, az Olasz Olimpiai Bizottság és a Lazio római sportegyesület emblémája is látható volt, filmes utalásként pedig egy doboz babkonzervet is elhelyeztek a koporsónál.

A gyászszertartás csütörtökön a római Popolo téren, a Montesantói Szűzanya-bazilikában lesz, amelyet a Művészek templomának is neveznek, mert hagyományosan itt búcsúztatják a kulturális élet szereplőit. 

A búcsúztatón a színész három gyermeke, Giuseppe, Christiana és Diamante arról mesélt, hogy milyen életvidám és szabad ember volt az apjuk.

Giuseppe Pedersoli az olasz médiának mesélt apja utolsó napjairól és halálának okáról. „Elesett otthon, és pihennie kellett. Egy hónapig nem mozoghatott, és ekkor legyengült testileg és lelkileg is. Eltűnt belőle a motiváció, hogy felkeljen és kimenjen. Nem volt súlyos betegsége." Tagadta, hogy apja kórházban halt volna meg.

Színésztársa, Terence Hill – alias Mario Girotti –, akivel 19 filmet forgattak együtt, még meglátogatta és el tudott búcsúzni tőle.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.