Még kóborol tigris szabadon a főváros utcáin

És hiéna is. Tbilisziben még mindig nem sikerült befogni a szombaton az árvíz miatt az állatkertből megszökött nagyvadat.

A grúz fővároson végighömpölygő ár a szombat hajnalban kezdődött heves esőzések miatt alakult ki. Elöntötte a víz az állatkertet is, amelynek lakói kiszabadultak. Szerdán az egyik tigris megölt egy embert, egy másikat pedig megsebesített. Nem sokkal a történtek után egy raktárban találták meg az állatot, amelyet lelőttek.

A tigris, amellyel végeztek a kettős támadás után
A tigris, amellyel végeztek a kettős támadás után
Stringer / Reuters

Tbiliszi lakói azonban még nem lélegezhetnek fel, nem találják ugyanis a szabadon kószáló másik tigrist, és nyoma veszett egy hiénának is. A hatóságok arra kérik a lakosságot, hogy kerüljék a bokros területeket, és a szemeteskukák környékén is legyenek óvatosak – írja a Guardian.

Az állatokat lelőni persze nem cél. Begi, a víziló altatólövedéket kapott, aztán visszavitték a kifutójába a kaland után.

Csütörtökön 20-ra nőtt az árvíz halálos áldozatainak száma, és sok városlakó van, akit még mindig nem találnak. A vadállatok jelentette veszély ellenére szerda este tömegek gyűltek a központi kormányépület elé, hogy kifejezzék szolidaritásukat az állatkert igazgatójával, miután kiderült, hogy beidézik egy rendőrségi kihallgatásra.

„A kormány azt mondta, minden rendben, épp ezért igencsak megrázott, amikor a tigristámadásról hallottunk” – mondta az egyik tüntető, Natia Koberidze pedagógus, aki szerint a hatóságok lassan és szakszerűtlenül jártak el. Irakli Garibasvili miniszterelnök kabinetje máshogy látja a helyzetet. A kormány szerint „a nehéz helyzetben” megtették, ami tőlük telik.  

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.