galéria megtekintése

Gyilkolt az állatkertből szabadult tigris

0 komment

NOL

Kiderült, hogy mégsem sikerült minden veszélyes vadat begyűjteni a tbiliszi állatkertből vasárnap kiszabadult állatok közül. 

szombat hajnalban kezdődött heves esőzés a grúz fővárosban áradásokat okozott. Elöntötte a víz az állatkertet is, amelynek lakói kiszabadultak. Tbiliszi utcáin farkasok, medvék, nagymacskák és egy víziló is sétálgatott.

Beso Gulashvili / Reuters

A belügyminiszter korábban azt állította, hogy az összes veszélyes állatot sikerült befogniuk. A helyi lakosokat arra kérték, hogy ne hagyják el otthonaikat, és jelentsék, ha szökevény állatokat látnak.

 

Kedden az állatkert szóvivője, Mziya Sharashidze arról számolt be, hogy az állatkert nyolc oroszlánja, mind a hét tigris és a három jaguárból legalább kettő elpusztult. Csupán két medve maradt életben a tizennégyből, és a tizenhét pingvinből kilenc nem élte túl a természeti csapást. Az állatkert lakónak nagy része megfulladt, másokat a rendőrség lőtt le vagy altatott el. A közeli menhelyen kóbor kutyák százai fulladtak meg az áradás miatt. 

Elpusztult medvék a kifutóban
Elpusztult medvék a kifutóban
David Mdzinarishvili / Reuters

A helyi sajtó beszámolt arról, hogy egy oroszlán kószál városszerte táplálékot keresve. Egy embert megölt, egy másikat pedig megsebesített. A hatóságok időközben kiderítették, hogy valójában egy tigris volt a tettes. Az állat egy raktárban rejtőzött el, a rendőröknek azonban sikerült a nyomára bukkanni és lelőni. 

Rendőrök a lelőtt tigris tetemével
Rendőrök a lelőtt tigris tetemével
Irakli Gedenidze / Reuters

Legalább 15 ember halt meg szombat óta. A víz folyóként zúdul át Tbiliszin, lerombolva az útjába kerülő házakat, elsodorva az autókat és megrongálva az utakat – írja a Sky News.

Mentőcsapatok egy holttestet szállítanak el az áradások sújtotta területről
David Mdzinarishvili / Reuters

A BBC helyszínen tartózkodó tudósítója a pusztítás mértékét mutatja a videóban. Az állatkert kifutóinak helyén állattetemek hevernek. 

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.