Víziló sétálgatott a főváros utcáin

Hatalmas ár lepte el Tbiliszit vasárnap a nagy esőzések miatt. Az áradásban több ember életét vesztette, és a grúz főváros állatkertjének néhány lakója is kiszabadult.

A Tbiliszit elárasztó felhőszakadás nem sokkal szombat éjfél előtt kezdődött. Legalább öt ember meghalt, többen pedig eltűntek, amikor a heves esőzések után kiöntött a Vere folyó, több utat és épületet sodorva el.

A víziló az altatólövedékkel a fejében. Ő élve megúszta a kalandot, de volt állat, amelyet lelőttek a szabadulása után
A víziló az altatólövedékkel a fejében. Ő élve megúszta a kalandot, de volt állat, amelyet lelőttek a szabadulása után
Stringer / Reuters

A város állatkertjét is elöntötte a víz, ami után következtében farkasok, medvék, nagymacskák és egy víziló is megszökött fogságából. A CNN szerint néhány állatot már elfogtak vagy megöltek, de több vadállatott a hatóságok még keresnek.

Irakli Garibasvili miniszterelnök arra kérte Tbiliszi lakóit, hogy maradjanak otthon, amíg az összes állatot sikerül befogni.

A Vere leginkább Vake és Saburtalo környékét öntötte el, egy autópálya is víz alá került, a készültséget a Kura folyó várható áradása miatt kiterjesztették a főváros más részeire is. A tbiliszi biztonsági és válságkezelési tanács képviselője arra figyelmeztette a lakosokat, hogy ne használják a gépkocsijukat, mivel sok főút egész vasárnap víz alatt, lezárva  marad.

„Több tucat család vált hajléktalanná, mert a házuk megsérült vagy megsemmisült a fővárosban. Van néhány áldozat is" – mondta Irakli Lekvinadze, Tbiliszi alpolgármestere a Reutersnek. Az előzetes becslések szerint a várost ért kár meghaladhatja a 10 millió dollárt is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.