Taxisbotrány: már tucatnál is több gyanúsított

Az illegális tevékenységek tiltásáért tüntetni bármikor kész személyszállító vállalkozók agyba-főbe vertek egy a túlszámlázásért reklamáló külföldi utast.
Amint arról beszámoltunk, néhány napja taxisok a XIV. kerületben falkában vertek össze egy amerikai-brit párt, akik szóvá tették, hogy a taxióra ezresével ugrik. Az Origónak nyilatkozó szemtanú szerint hétfő hajnali fél négykor a Thököly út és a Zichy Géza utca sarkánál - a rendőrségtől mintegy 200 méterre - vagy húsz taxi vett körbe egy verekedést, ahol többen bántalmaztak egy férfit. A szemtanú hívta a rendőröket, ezt észlelve a bátor vállalkozók kereket oldottak.

A rendőrök nagyjából negyed óra alatt érkeztek a helyszínre, később egy 35 éves férfit - taxisofőrt - hallgattak ki önbíráskodás miatt - jóllehet az áldozatok jelezték, hogy a pénzüket is elszedték a támadók.

Úgy tűnik, erre a részletre mostanra a rendőrök is felfigyeltek, ugyanis a Magyar Hírlap információi szerint már 14 gyanúsított van, és súlyos testi sértés, sőt, akár rablás is szerepelhet a vádak között - jóval súlyosabb büntetést magával vonva.

Igaz, a BRFK közölte: az egyik belvárosi szórakozóhelyről hazafelé tartó pár sem volt éppen makulátlan, zavarosan magyarázott körülmények között a taxisok szerint náluk maradt az egyik sofőr telefonja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.