Agyba-főbe vertek a taxisok egy külföldit Budapesten

Elszámolási vita miatt  megvertek budapesti taxisok egy külföldi párt hétfő hajnalban a fővárosban – írja az Origo.

Egy angol férfit és egy amerikai nőt bántalmaztak hétfő hajnalban taxisok Budapesten a Thököly út és a Zichy Géza utca sarkánál. Egy szemtanú, aki a rendőröket is kihívta, az Origónak arról számolt be, hogy a férfi elszámolási vitába keveredett a sofőrrel, mivel az megbuherált órát használhatott.

A szemtanú elmondása szerint hajnali fél négy körül hajtott a Dózsa György útirányába, de csak a síneken tudott haladni az utat elálló, legalább húsz taxitól, melynek vezetői körbe állva nézték, ahogy három-négy társuk egy földön fekvő embert püföl.

Ezt látva a férfi megállt, hogy közbeavatkozzon, de a taxisok elzavarták, ezért arrébb húzódva hívta ki a rendőröket. Észrevéve a telefont, a sárga autósok volán mögé ültek és elhajtottak.

Mint a sértettek elmondták, a sofőrjük hívta rájuk a társait, mivel észrevették, hogy a taxiórában ezresével pörög a tarifa. Az angol férfit megverték, pénzét elvették, barátnőjével egyetemben késsel fenyegették és gázspray-vel lefújták – derül ki a cikkből.

A XIV. kerületi rendőrök a szemtanú szerint negyed óra alatt értek ki, bár a kapitányság csupán 200 méterre van a helyszíntől. A külföldiekkel nehezen értettek szót, az eljárás pedig legalább két órát vett igénybe.

A Zuglói Rendőrkapitányság az Origo megkeresésére megerősítette, hogy a Thököly úton történtekkel összefüggésben önbíráskodás miatt indítottak nyomozást és egy embert már elő is állítottak.

A rendőrség arról nem adott tájékoztatást, hogy melyik taxis társasághoz tartozott a gyanúsított és három társa, esetleg magánvállalkozókról van-e szó, de a lap értesülései szerint taxishiénák követhették el a hétfő hajnali támadást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.