Táncoló tampon-rappel sokkolnak a svédek

A svédek kreativitása nem ismer határokat. A nagy felháborodást kiváltó táncoló nemi szervek után most újabb klippel sokkolják a fiatalokat és szüleiket. Táncoló tamponok rappelnek a lányok menstruációs ciklusáról.
A svéd gyerekcsatornán egy olyan felvilágosító zenés klipet vetítenek, amelyben arra buzdítják a gyerekeket, ünnepeljék a menstruációt.

"Periódusok, periódusok - hip-hip hurrá periódusok!" - dalolja Alex Hermasson a tamponfigurákkal a fiataloknak szóló bizarr felvételen.

"Azt hittem, hogy jó móka a ciklusokról beszélni. Az egyetlen dolog ami zavaró, hogy nyilvánosság előtt kellett énekelnem, mert nem vagyok egy tapasztalt énekes" - mondta a huszonhárom éves svéd műsorvezető a Localnak. Hermasson hozzátette, fontos, hogy a fiatalok tájékozódjanak a témában, és a lányokat ne bélyegezzék meg egy teljesen természetes dolog miatt.

A svéd szülők egyelőre nem mondtak véleményt a klipről, amit hamarosan az STV gyerekcsatornán sugároznak majd. Petter Bragée a televízió programfelelőse azt mondta, a menstruáció fontos téma a gyerekeknél, ezért a fiúknak és a lányoknak is többet kell róla tudniuk. Szerették volna ezt könnyed stílusban tenni.

Az év elején Svédországban nagy felháborodást váltott ki a szülők körében, hogy a gyerekcsatornán nemi szervek táncoltak. A klip azért készült, hogy a szülők könnyedebben kezelhessék a szexuális felvilágosítást. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.