Táncoló nemi szervek miatt háborognak a svéd szülők

Egy svéd gyerekcsatorna táncoló nemi szervekről készült klippel szeretett volna hozzájárulni ahhoz, hogy a szülők könnyedebben kezelhessék a szexuális felvilágosítást. Bár a zenés rajzfilmben a vaginák és péniszek meglehetősen ártatlanul viselkednek, nagyon sokan felháborodtak miattuk.

Már több mint hárommillióan nézték meg a YouTube-on azt gyerekeknek készült videót, melyet eredetileg az STV mutatott be a televízióban. A klipben női és férfi nemi szervek ugrálnak és táncolnak egy fülbemászó dallamra. A készítők célja eredetileg az volt, hogy megkönnyítsék a szülők dolgát, amikor a gyerekeikkel a nemek közötti különbségekről kell beszélniük, ám a fogadtatás felemásra sikerült. A Facebookon több mint ötezer dühös szülő támadja a videót, mondván, hogy bizarr, beteges és obszcén. Egyesek az STV feljelentéséről beszélnek - írja a Bild.

A feminista blog, Jezebel viszont méltatta a műsort, főleg azért, mert a vaginát „menőnek" mutatja be, sőt, a dalszöveg kitér arra is (de erre a képekből is rá lehet jönni), hogy az idős hölgyeknek is van ilyenjük, ami „csak úgy ül ott elegánsan".

A műsor egyébként, amelyben a klipet bemutatták, az emberi test felépítését és működését mutatja be.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.